Potpisan Sporazum o donaciji za stambeno zbrinjavanje

Ministarka zadužena za evropske integracije i nacionalni IPA koordinator Jadranka Joksimović i predstavnici Razvojne banke Saveta Evrope potpisali su Sporazum o donaciji za Peti potprojekat Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja kojim će se obezbediti trajni stambeni smeštaj za još 1.712 porodica izbeglica i interno raseljenih lica.

Kako je navedeno u saopštenju, sredstvima čiji je glavni donator Evropska unija, obezbediće se trajni stambeni smeštaj za još 1.712 porodica izbeglica i interno raseljenih lica u Beogradu i većem broju opština širom Srbije.

Sredstva u ukupnoj vrednosti od oko 46,8 miliona evra, od kojih 36,4 miliona evra donatorskih i 10,4 miliona evra iz nacionalnog sufinansiranja, omogućiće izgradnju 1.262 stanova, nabavku paketa građevinskog materijala za 250 kuća, kao i kupovinu 200 seoskih domaćinstava.

Ugovori o donacijama potpisuju se na osnovu Okvirnog sporazuma, zaključenog 25. oktobra 2013. godine između Srbije i Razvojne banke Saveta Evrope.

To je krovni sporazum koji reguliše osnovne postavke programa, mehanizme njegove primene, obaveze učesnika u programu i iznose sredstava koja će biti angažovana, navedeno je u saopštenju.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar