Počela gradnja 40 stanova za izbeglice u Sremskoj Mitrovici – Uskoro kreću radovi i na drugim lokacijama

U Sremskoj Mitrovici u petak, 17. marta 2017. godine, postavljen je kamen-temeljac za izgradnju 40 stanova za izbeglice iz BiH i Hrvatske u okviru drugog projekta Regionalnog stambenog projekta (RSP) Srbije.

Sremska Mitrovica je prva od devet jedinica lokalne samouprave u kojima ove godine počinje gradnja stanova iz drugog RSP podprojekta, a gradiće se ukupno 200 stanova u Kruševcu, Paraćinu, Vršcu, Prokuplju i Bajinoj Bašti po 20, u Šapcu i Kikindi po 25 i u Šidu 10 stanova.

Drugi RSP podprojekat vredan više od 13 mil EUR, a u okviru njega planirana je dodela ukupno 900 stambenih rešenja kroz četiri modela - kupovina seoskih kuća 250, izgradnja stanova 200, izgradnja montažnih kuća 120 i dodela paketa građevinskog materijala 250 iz RSP fonda i 80 iz konstribucije Srbije.

Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić je rekao da je primena ovog programa u punom zamahu - do sada je izabrano preko 2.200 izbegličkih porodica, dok će za preostala stambena rešenja izbor korisnika biti završen u martu ove godine.

Dodeljeno je, kazao je, preko 700 stambenih rešenja, a 117 jedinica lokalne samouprave realizuje Program.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar