Novi Sad u 2017. gradi 428 stanova za izbeglice

Grad Novi Sad do kraja godine treba da završi projektnu dokumentaciju da bi od 2017. počela izgradnja 276 stanova u Veterniku namenjenih licima izbeglim iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Lokalna samouprava će do kraja godine aplicirati i za novac za izgradnju 152 stana u Futogu.

Posle realizacije ta dva projekta, stambeno bi trebalo da bude zbrinuto 428 izbeglih porodica koji žive na području Novog Sada, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Miloša Vučevića.

Stanovi u Veterniku će biti dati u zakup na određeno vreme s mogućnošću kupovine u okviru potprojekta 4 i 5 Regionalnog stambenog programa koji se realizuje u saradnji s Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije, a finansira novcem iz donacija.

Formirana je komisija za izbor korisnika 276 stanova i obrađene 692 prijave, koje će biti bodovane, a potom formirana i konačna rang-lista.

Grad Novi Sad nastaviće da realizuje i druge projekte pomoći izbeglim licima u integraciji i stambenom zbrinjavanju. To su programi dodele paketa građevinskog materijala, kupovine montažnih i seoskih kuća.

Po poslednjoj evidenciji, na području našeg grada živi 26.982 lica koja imaju status izbeglih i 25.413 izbelica koje su umeđuvremenu stekle lične karte Novog Sada, ali takođe imaju pravo na pomoć u integracijama i stambenom zbrinjavanju.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar