Na Novom Beogradu niče i Sirius

Prema pisanju Beobuilda gradnja kreće u delu bloka na uglu Ulice Antifašističke borbe i Bulevara Milutina Milankovića.

Novi poslovni kompleks sastoji se od dva objekta i realizovaće se kroz dve faze, gde je prva faza u junu dobila građevinsku dozvolu. Početak gradnje se može očekivati već ovog avgusta, a u budućim osmospratnicama biće prvoklasne kancelarije sa 6 nezavisnih jedinica i prostorom u rasponu od 230 metara kvadratnih do 2.192 m2.

Kompleks je nazvan “Sirius”, a objekti u okviru njega “Sirius A” i “Sirius B” u skladu sa istoimenim binarnim zvezdanim sistemom. Kako je realizacija podeljena u dve faze, u prvoj je planirano da se izgradi 18.607 m2 bruto prostora na nadzemnim etažama i zajednička garaža sa nešto preko 8.000 kvadrata i 180 mesta.

To znači da će u prvoj fazi biti realizovan objekat “Sirius B”, koji se nalazi na istočnom delu bloka uz Bulevar Milutina Milankovića i krilo objekta “Sirius A” na delu parcele uz prugu. U narednoj fazi biće dograđeno još jedno krilo objekta “Sirius A” uz Ulicu Antifašističke borbe sa 10.813 m2 bruto nadzemnog prostora. Kao i ostali planirani objekti u ovom bloku, objekti su pozicionairani u skladu sa planiranom centralnom promenadom koja će se nadovezivati na promenadu susednog objekta, kako bi na kraju formirale zajednićki pešački koridor celom dužinom bloka.

Investitor objekta je “Immorent Singidunum”; vrednost celokupne investicije procenjuje se na blizu 40 miliona evra, dok je ovlašćeni zastupnik za komercijalizaciju agencija “Jones Lang LaSalle”.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar