MIHAJLOVIĆ: Zakon o planiranju i izgradnji možda u novembru

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i urbanizma Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da bi novi zakon o planiranju i izgradnji, koji bi trebalo da omogući dobijanje građevinske dozvole za 28 dana, mogao biti spreman za usvajanje već u novembru, ali bez dela o konverziji građevinskog zemljišta.

- Još razmišljamo o tome kako da se reši problem konverzije građevinskog zemljišta. Imamo nekoliko ideja kako to da uradimo. Imamo i obavezu prema evropskim direktivama gde svi moraju da plate konverziju, ali ima suprotnih zalaganja investitora - kazala je Mihajlović.

Mihajlović je kazala da se o tome razgovara i da će zakon verovatno biti donet bez dela o konverziji, koja bi se uredila iduće godine, kroz zakon o imovinskim poslovima.

Govoreći o problemu građana u zgradama u naselju "Dr Ivan Ribar" u Novom Beogradu, čija je konstrukcija premazivana "oplatolom" koji sadrži otrovan fenol i zbog čega su se stanari privremeno iselili, ministarka je navela da bi, po izveštaju Instituta Vinča, građani mogli da se vrate u sanirane stanove marta sledeće godine.

Ona je istakla da je njeno ministarstvo, kako bi sprečilo slične pojave, naložilo građevinskoj inspekciji da pre početka izgradnje bilo koje zgrade, proveri sav materijal koji će biti ugrađen.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar