Kranovi nad Novim Beogradom

Kranovi ponovo natkrivaju Novi Beograd. Gradnja u ovom delu prestonice nije stala, a novi objekti niču u Bloku 67a, 63, 41, 32, 72, Tošinom bunaru...

U neposrednom komšiluku „Delta sitija“ i Belvila, počela je gradnja dva velika stambeno-poslovna kompleksa. U trouglu između ulica Uroša Martinoviće, Rijepinove i Omladinskih brigada, na placu od 18.600 kvadrata, „Neimar V“ namerava da sazida šest zgrada. Ukupna površina ovog stambeno-poslovnog prostora bila bi 29.000 kvadrata.

Planirana su 303 stana, 33 lokala i 250 parking-mesta u podzemnim garažama. Sve lamele će imati po sedam spratova, a u prizemlju će biti lokali. Pripremni radovi su počeli u martu i trajaće do juna. Do sada je gradilište ograđeno i postavljena informativna tabla, a očekuje se i pobijanje šipova.

Na placu preko puta, od 36.000 kvadrata prema Ulici Jurija Gagarina, „Deka inžinjering“ već uveliko zida prvu stambenu zgradu i kopa temelje sledeće. Ovo buduće naselje, čiji su investitori ranije bili vlasnici „Marbo produkta“ građani su već prozvali „čipsi siti“.

Tu je u planu da se zida šest stambenih zgrada i jedna poslovna, koja će postati hotel. Kada se završi, kompleks će sa podzemnim garažama imati 137.000 kvadrata. Na tržištu će se naći i 841 stan.

Pošto je projekat veliki i prilično vredan, investitor se odlučio da u prvoj fazi gradi tri stambene zgrade sa 296 stanova različite kvadrature. Kupci će moći da biraju od garsonjera od 25 kvadrata, pa do komfornijih apartmana od 145 kvadrata. U prvoj fazi biće izgrađena i podzemna garaža sa 250 mesta, ali i parking na površini od 90 mesta za vozila. Planirano je i igralište za najmlađe stanare.

U Bloku 63 već se vide i terase buduće stambeno poslovne zgrade koju podiže kompanija „Basal“. Grade se dva objekta koji će biti povezani podzemnom garažom. U prvoj fazi na kojoj se sada radi, diže se stambeno-poslovni objekat od 11.500 kvadrata, koji će imati 94 stana i 18 lokala. Planirano je da se završi do kraja godine. Posle toga će se graditi druga zgrade od 5.100 kvadrata za poslovne namene.

Poslovni kompleks u bloku 41

Kompanija GTC, koja već ima tri velika poslovna objekta na Novom Beogradu, sprema se da gradi i četvrti u Bloku 41 na uglu Ulica Milutina Milankovića i Bulevara umetnosti. Kompleks će imati tri zgrade od ukupno 40.000 kvadrata. Gradnja prvog objekta najavljena je za početak leta i on će imati šest spratova i ukupno 10.600 kvadrata iznad zemlje. U podrumskom delu planirana je garaža od 3.500 kvadrata.

„Staklenac“

U Tošinom bunaru poslovnu zgradu podiže firma „Deneza“. Imaće podrum, prizemlje i četiri sprata, što je ukupno nešto manje od 3.000 kvadrata. Zidovi će biti stakleni, a za grejanje i hlađenje koristiće geotermalnu energiju. U suterenu će biti podzemna garaža, ali planiran je i natkriveni parking sa 27 mesta. Rok za završetak je maj sledeće godine.

Socijalni stanovi i stanovi za naučnike

U naselju Doktor Ivan Ribar, u blokovima 71 i 72, privedena je kraju i izgradnja socijalnih stanova, čiji je investitor Grad Beograd. U šest objekata sagrađeno je čak 707 stanova. Na drugoj strani, u Bloku 32, sa velikim zakašnjenjem, završava se treća zgrada u kojoj će stanovi biti dodeljeni mladim naučnicima.

Vest 65

U bloku 65, krajem prošle godine završena je prva faza gradnje naselja Vest 65, tokom koje su izgrađene tri lamele sa 150 stanova, 19 lokala, 229 parking-mesta... U nastavku izgradnje planirano je de nikne i kula sa poslovnim prostorom i hotelskim apartmanima.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar