Zgrada se srušila kao kula od karata

zlatibor-v

Neobjašnjivo rušenje novoizgrađenog luksuznog zdanja na Đurkovcu imalo je za posledicu "samo" veliku materijalnu štetu, a puka sreća bila je saveznik četvorice majstora koji su se u to vreme nalazili u dvorištu kuće, radeći na uređenju travnjaka. Kao da se zemlja pod njom otvorila, kuća je pala desetak minuta kasnije pošto je iz nje, obilazeći apartmane i ostale prostorije, izašao vlasnik Miroslav Kolarević, noseći sina u naručju. Epilog tragedije, da je kuća kojim slučajem "sačekala" još petnaestak dana kada je delimično trebalo da bude useljena, pa se tek onda obrušila, može samo da se nasluti, kako piše Blic.
- Tek pošto sam sa sinom obišao unutrašnjost kuće i došao do restorana, pozvali su me majstori i rekli da se objekat srušio. Zatečen, sve što sam u tom trenutku izgovorio bilo je pitanje da li je neko stradao. Kazali su mi da je kuća najednom počela da se kosi na gornju stanu, da je u trenutku sve počelo da puca i pršti, i da su bežali iz dvorišta spasavajući živu glavu - pričao nam je juče investitor Miroslav Kolarević.
Kolarević je u svoje apartmansko zdanje uložio oko milion evra. Prethodno, potrošio je još 600.000 evra za kupovinu placa i komunalno opremanje. Grandiozni objekat sastojao se od podzemne garaže površine 450 kvadrata, suterena, prizemlja i potkrovlja. U kući se nalazilo četrnaest apartmana, ukupne površine 550 kvadrata. Preostalih 200 kvadrata bili su rezervisani za recepciju, velnes sadržaje sa saunom i đakuzijem i ostale prateće prostorije.
- Projekat kuće pravila je agencija "Norma" iz Užica, a izvođač radova je "Crnotravac" iz Aleksinca. Da li je do propusta došlo prilikom projektovanja ili gradnje, to će utvrditi ekspertiza stručnjaka Građevinskog fakulteta u Beogradu. Siguran sam da tlo nije uzrok rušenja, jer se na tom placu nalazila kuća stara preko trideset godina, a bila je postojana toliko da je bageru trebalo tri dana da joj obori zidove - kaže Kolarević.
Dvospratna apartmanska kuća, vlasnika Zlatiborca Miroslava Kolarevića (37), podignuta u zlatiborskom naselju Đurkovac, prekjuče po podne naprasno se srušila i za tili čas pretvorila u gomilu šuta, i to samo nekoliko dana pre nego što je trebalo da bude useljena. Uzroci rušenja objekta površine 1.200 kvadrata, u čije građevinske radove je uloženo oko milion evra, za sada nisu poznati, a utvrdiće ih ekspertiza veštaka građevinske struke.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar