Žele nove fasade, akvapark i stadion

Sanacija deponije Bubanj, završetak rekonstrukcije bioskopa „Vilin grad”, održavanje stambenih zgrada, izgradnja akvaparka i rekonstrukcija stadiona „Čair” najbitniji su projekti koje Nišlije žele da se završe iz sredstava nacionalnog investicionog plana (NIP). Do ovih rezultata došlo je 20 volontera centra za razvoj građanskog društva „Protekta”, na uzorku od preko 4.000 stanovnika, koji je završio anketu o prioritetima koji bi se gradili iz sredstava NIP-a.

Priliku da kažu šta je najbitnije za izgradnju imali su stanovnici pet gradskih opština. Tako stanovnici Crvenog krsta žele da se što pre rekonstruišu sportski tereni u rovčetu pored Tvrđave. Završetak hrama Svetih cara Konstantina i carice Jelene prioritet je građana u Medijani. Palilulci bi najviše voleli da im se izgradi obdanište, a meštani opštine Pantelej žele izgradnju fiskulturne sale u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”. Stanovnici Niške Banje žele da se uredi kupališni kompleks Ada Ženeva na Nišavi.

Dragan Miljković iz „Protekte” kaže da će rezultate ove akcije pod nazivom „Pravi izbori” biti prosleđeni odbornicima Skupštine grada, niškim poslanicima i Vladi Srbije. Njegova koleginica Milena Krstić podvlači da je od ukupnog broja, čak 1.669 građana glasalo za sanaciju deponije.

- Ljudima je važno da se ovaj problem ubrzo reši jer svi znaju da na đubrištu zbog raznih hemijskih reakcija može doći do eksplozije. Nišlije vape za bioskopom jer je 1.204 stanovnika glasalo da je veliko platno potrebno gradu. Malo nas je začudilo to da je izradu katastra Niša zatražilo 448 građana, što znači da sa podelom parcela nešto škripi u Nišu. To da je 1.067 građana zatražilo da u Nišu prođe projekat kapitalno održavanje zgrada, dovoljno govori koliko su nam zgrade urušene. Popravku stadiona Čair Nišlije uglavnom traže jer gradu je nedavno zabranjeno da organizuje reprezentativne utakmice - kaže Krstićeva.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar