Završene dve zgrade u Park sitiju

U Novom Sadu završene su prve dve, od četiri zgrade u stambeno-poslovnom kompleksu Park siti (Park City), čija investiciona vrednost iznosi oko 90 miliona evra.

Kako se navodi u saopštenju holandske kompanije Vondel kapital useljenje stanara i kupaca poslovnog prostora u zgrade na uglu ulica Narodnog fronta i Šekspirove očekuje se do kraja septembra, dok bi cela gradjevina trebalo da bude izgrađena do kraja godine, kako piše B92.

"Park siti" je jedna od najvećih građevinskih investicija u Vojvodini sa oko 60.000 kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora. Pored poslovnog i kancelarijskog prostora, ovaj objekat ima 280 stanova i luksuznih apartmana, kao i podzemnu garažu sa oko 400 garažnih mesta.

Od kompletnog objekta Park siti, do danas je prodato 65 odsto stanova i 70 odsto kancelarijskog prostora, a izdata je ili prodata i polovina lokala, saopštio je investitor. Kako se navodi, u ovom kompleksu će svoj market, pored ostalih, otvoriti slovenački trgovinski lanac Tuš, nemački DM i lanac restorana italijanske kuhinje Vapiano.

Od 50 luksuznih apartmana sa površinama većim od 150 kvadrata, u izgradnji je prodato 30, a cene po kvadratu kreću se od 1.200 do 2.200 evra. Investitor je zemljište na ovoj parceli zakupio na period od 80 godina po ceni od oko 500 miliona dinara.

Sediste kompanije Vondel kapital je u Amsterdamu, a njena snovna delatnost je ulaganje u nekretnine na teritoriji Holandije. Vondel kapital je kao suinvestitor do sada u Novom Sadu realizovao projekat izgradnje poslovne zgrade na Trifkovićevom trgu, koji je dobio i nagradu "Ranko Radović".

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar