Za subvencionisane kredite učešće građana 10 odsto

Subvencionisani stambeni krediti biće na raspolaganju građanima Srbije i u 2011. godini pod istim uslovima kao prošle godine, osim što će stepen učesća građana u finansiranju umesto pet iznositi 10 odsto, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić.

Subvencionisani stambeni krediti ove godine će biti odobravani pod istim uslovima u pogledu starosti zainteresovanog kiljenta i stepena izgrađenosti objekta, kazao je Ćrić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On je podsetio da je prošle godine učešće države u finansiranju bilo 20 odsto, građana pet odsto, a banaka 75 odsto, dok je sada taj odnos promenjen, pa tako građani učestvuju sa 10 odsto, država sa 15, a banke ostaju na nivou od 75 odsto.

Ćirić je naveo da ove stambene kredite mogu da traže osobe starosti od 30 do 45 godina , s tim što osobe stare 45 godina mogu da uzmu kredit na najduže 20 godina.

On je rekao da će se detalji vezani za ovaj program znati narednih dana, kada će i bliže informacije objaviti Nacionalna koropracija za osiguranje stambenih kredita.

Inače, za ove stambene kredite je prošle godine iz budžeta potrošeno oko 2,8 milijardi dinara, a ove godine taj iznos će biti na nivou od oko 1,6 milijardi dinara.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar