Za mlade bračne parove 330 stanova

Novi konkurs za prodaju 1.050 neprofitnih stanova

Gradske vlasti raspisale su konkurs za prodaju preostalih 1.050 socijalno neprofitnih stanova u Beogradu. Prijave sa potrebnom dokumentacijom primaće se do 19. maja u zgradi Gradske uprave u Ulici 27. marta 43-45. Obrasci za prijavljivanje mogu se dobiti na šalterima Gradske uprave u Ulici 27. marta 43-45 i Trgu Nikole Pašića 6, kao i na sajtu Grada Beograda.

Zoran Kostić, član Gradskog veća i predsednik Komisije za stambena pitanja rekao je da će mladi bračni parovi imati znatno veće šanse za ostvarivanje prava za kupovinu stana. Njima je namenjeno 330 stambenih jedinica.

- Pravo učešća na konkursu ovog puta neće imati lica koja su izabrana, imenovana ili postavljena u organima grada, gradskih opština i javnim preduzećima, a prvi put mogu da konkurišu zaposleni u Vojsci Srbije, izbegla i prognana lica iz bivših republika - rekao je Kostić. On je dodao da će se stanovi prodavati po proizvodnoj ceni, znatno povoljnije nego na tržištu, ali će kupci morati da obezbede bankarski kredit za kupovinu stana. Cilj je da se omogući održiva izgradnja, to jest da novcem od prodaje jednog stambenog bloka može da se gradi sledeći, uz minimalne dotacije iz budžeta. Kako je rekao, ranijim načinom kreditiranja nisu mogli da obezbede novac za dalju gradnju bez znatnih sredstava iz budžeta. Ovim načinom moći će svake godine da se gradi više stanova. Kupci prethodnog konkursa još imaju problem povratka PDV, što ih je nateralo da promene uslove prodaje.

Ovo je drugi konkurs po Odluci o uslovima prodaje 2.050 socijalno neprofitnih stanova. Prvi je bio raspisan u decembru 2007. godine i on je još u toku, jer se sukcesivno useljava prvih 1.000 stanova.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar