Za asfaltiranje ulica nemaju novca

Gradske vlasti popisale su 408 neasfaltiranih ulica i puteva u Novom Sadu i naložile radnicima „Puta” da ih do maja 2010. godine pospu tucanikom, pošto je nemoguće da sve budu odmah asfaltirane. Radovi će, prema prvim procenama, koštati 320 miliona dinara, a dinamiku kojom će tucanik biti postavljan odrediće priliv novca u gradsku kasu.

Stanari više desetina doskora blatnjavih ulica u Veterniku, Sajlovu, Adicama, Klisi i drugih, mahom prigradskih naselja, koje su se prve našle na listi putara navode da su zadovoljni ovakvim rešenjem gradskih vlasti, nadajući se da je to samo uvod u kompletno komunalno opremanje delova grada u kojima žive, kako piše Blic.

- Stanovnici Sajlova su više nego zadovoljni. Redovno se raspituju kada će njihova ulica doći na red, a dolaze i da se zahvale. Za sada nije bilo negativnih komentara i svi se nadaju da će grad nastaviti da ulaže u naselje, odnosno da će posle ovoga uslediti asfaltiranje i ostala komunalna infrastruktura - kaže Ljiljana Kokotović, predsednica Saveta Mesne zajednice Jugovićevo. I prvi čovek Mesne zajednice „Slana bara” Željko Vujičić navodi da su vlasnici kuća u ovom kraju grada „prezadovoljni što je grad uradio bar ovaj posao u naselju”.

- Kod nas na Slanoj bari nije bilo puno posla, ali su u susednoj Klisi posuli tucanikom 32 ulice i još nekoliko u Vidovdanskom naselju - kaže Vujičić.

Do sada je posao završen na 40 od ukupno 150 kilometara nekategorisanih ulica i puteva, koliko ih je upisano u plan „Puta” i Zavoda za izgradnju grada. Očekuje se da do kraja godine tucanikom bude pokriveno bar još toliko ulica, a ostatak u 2010. godini.

- Utrošeno je već nekoliko desetina miliona dinara za radove i nastavljamo posao. Ekipe su nam trenutno u Petrovaradinu i Sremskoj Kamenici, ali se radi i u Futogu i drugim naseljima. Napravili smo raspored i gledamo da se njega držimo, ali će dinamika ipak zavisiti od priliva sredstava u budžet - kaže Predrag Radmilović, direktor „Puta”.

Prema njegovim rečima, tucanik može, ako se redovno održava, da poslužiti od tri do pet godina, a redovno održavanje predviđa i da putari dvaput godišnje prođu ulicom i poprave nanos.

Asfalt kad bude novca

Direktor „Puta” Predrag Radmilović kao dobru stranu ovih radova vidi i u tome što je posipanje tucanikom dobra osnova za buduće asfaltiranje. Asfaltiranje ovih ulica će, dodaje on, zavisiti od novca u gradskoj kasi, ali i radova na ostaloj komunalnoj infrastrukturi, jer se uglavnom radi o delovima grada gde je u toku postupak legalizacije nelegalno sagrađenih objekata.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar