Vlast u Zrenjaninu uručila još 5 stanova za socijalno stanovanje

Ključeve stanova za socijalno stanovanje izgrađenih u ulici Franje Kluza u Zrenjaninu dobilo je danas još pet korisnika.

Na toj lokaciji, zahvaljujući sredstvima Srbije i Grada Zrenjanina izgrađeno je ukupno deset stanova, od kojih je pet već dodeljeno korisnicima u prvom krugu.

Stanovi su površine do 57 kvadratnih metara, a kompletan projekat koštao je oko 37 miliona dinara. Od toga, država je uložila oko 25 miliona, dok je grad kroz infrastrukturu i zemljište obezbedio još deset miliona dinara.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je uručio ključeve, rekao je da će se zbog velikog interesovanja Zrenjaninaca uskoro biti izrađena projektno-tehnička dokumentacija, kako bi se uz pomoć države krenulo u realizaciju novog projekta.

Zrenjaninsko javno preduzeće "Gradska stambena agencija" raspisalo je konkurs za davanje u zakup 10 stanova za socijalno stanovanje avgusta prošle godine, a kako je tada iz tog preduzeća rečeno, to nisu stanovi za socijalne slučajeve bez prihoda, već za one koji imaju primanja ali su niža od proseka.

Dva stana predviđena su za lica sa invaliditetom, a ostali za samohrane roditelje i ljude sa preko 65 godina, a gradska stambena agencija stanove daje u zakup na određeno vreme, na period od tri godine, uz mogućnost obnavljanja ugovornog odnosa, bez prava na otkup stana.

Korisnik stana plaća mesečnu kiriju čiji iznos ne sme da prelazi 30 odsto njegovih i primanja članova njegovog domaćinstva. Zakupac je obavezan i da snosi troškove tekućeg održavanja stana i komunalnih usluga.

Odlukom Vlade Srbije od decembra 2012. godine ušlo se u projekat realizacije stanova za socijalno stanovanje i grad Zrenjanin dobio je priliku da, nakon konkursa, bude jedan od sedam gradova u kojima će se graditi stanovi za socijalno stanovanje, a u skladu sa izraženim potrebama stanovništva za hitno rešavanje njihovog stambenog pitanja.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar