“Vero” preti tužbom

NE smiruju se strasti u Ulici vojvode Stepe! Pošto je gradska građevinska inspekcija zatvorila gradilište hipermarketa "Vero", ova kompanija najavila je da će tužiti grad. Pravdu će, navodi se u saopštenju, ako treba tražiti i pred međunarodnim pravosudnim institucijama. U "Veru" naglašavaju i da će upozoriti sve velike trgovinske lance u Evropi "na poteškoće koje mogu doživeti ako ulažu u Beogradu".
Iz "Vera" navode da su "slučajno oštetili agregatsku kućicu", koja se nalazila na njihovom gradilištu i da su je zbog bezbednosti srušili.
- Ovaj agregat bez valjanog pravnog osnova nalazio se na našoj parceli i svakako bi bio uklonjen - navodi

se u saopštenju "Vera". - Za potrebe susednih objekata odavno je nabavljen novi agregat, za čiju dozvolu za priključenje gradske službe već dugo ostaju neme.
Gradski sekretar za imovinsko-pravne odnose i građevinsku inspekciju Petar Živanović objašnjava, međutim, da građevinskom dozvolom koju poseduje "Vero" nije predviđeno ni rušenje ni izmeštanje objekta u kojem je smešten električni agregat.
- On služi za napajanje liftova i pojačavanje pritiska tople vode u dva susedna solitera. Pošto je srušen, liftovi ne rade, a neki stanovi nemaju toplu vodu - navodi Živanović. - "Vero" je ranije podneo zahtev za izmeštanje ovog objekta, ali ih je Elektrodistribucija odbila. Naši inspektori su na terenu utvrdili činjenice, na osnovu kojih su naložili investitoru da u roku od 15 dana vrati objekat i agregat u pređašnje stanje. Radove na daljoj izgradnji supermarketa su obustavili, sve dok se ovaj nalog ne sprovede.
Živanović kaže da je EDB u petak pokušao da privremeno osposobi liftove, ali su stanari zatražili da se kablovi ne prespajaju do ponedeljka, dok skupštine stanara ne odluče da li će to prihvatiti ili ne.

PROBLEMI
NA gradilištu gde bi trebalo da bude izgrađen "Vero" problemi traju duže od dve godine. I pre nego što su radovi počeli, vodila se "bitka" u više navrata između stanara okolnih solitera, nezadovoljnih što će umesto parking mesta ispred zgrada dobiti hipermarket i obezbeđenje ove firme. I kada je rukovodsto "Vera" donelo odluku da izgradi i parking prostor, sukobi su nastavljeni. Poslednji put do incidenta je došlo nedavno, kada su stanari iz praćke gađali radnike.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar