Uskoro prodaja stanova u “Stepi”

Izgradnja prvih 400 stanova u naselju Stepa Stepanović, počeće 30. oktobra, a dva dana kasnije i prodaja tih kvadrata, najavili su iz Građevinske direkcije.

Potencijalni kupci biće pozivani telefonom po redosledu podnetih prijava.Imaće zakazan termin kada treba da dođu u Direkciju, pogledaju projekte i izaberu stan.

Kada kupac izabere stan potpisuje ugovor sa Direkcijom, a nakon overe u sudu ima rok od sedam dana da plati kaparu, koja iznosi pet odsto vrednosti nekretnine.

Ostatak novca do pune cene stana, keš kupci treba da izmire u roku od 30 dana od overe ugovora u sudu, a kreditni kupci u roku od 90 dana.

"Projekti za prvih 400 stanova, na parcelama 6 i 7, ka naselju Kumodraž, su završeni i uskoro očekujemo građevinsku dozvolu, koja je osnov za prodaju nekretnina", kaže Dragan Grujić, direktor Građevinske direkcije Srbije.

Ukupna bruto površina stanova i lokala u naselju Stepa Stepanović je 440.000 kvadrata, a sa još dve škole, dva vrtića, tržnim centrom i ostalim pratećim sadržajima biće izgrađeno više od 500.000 kvadrata.

"Na svakih 15 dana imaćemo u ponudi i nove stanove. Do kraja januara naredne godine biće kompletirani svi projekti, izdate sve građevinske dozvole, a očekuje se da do tada počne i izgradnja svih 4.578 stanova. Ako se u prvoj turi potencijalnim kupcima ne svidi nijedan ponuđeni stan biće pozvani još samo jednom. Ukoliko im se ni u toj novoj grupi ne svidi nijedan stan, neće zadržati prve pozicije na listi potencijalnih kupaca". rekao je Grujic.

Za projekte je zadužen Saobraćajni institut CIP, a u toku je tender za izbor izvođača. U zavisnosti od ponude građevinara, postoji mogućnost da cena po kvadratu bude i niža od 1.290 evra.

U naselju Stepa Stepanović biće izgrađeno 4.578 stanova, od toga: 212 garsonjera, 960 jednosobnih, 456 jednoiposobnih, 1.285 dvosobnih, 281 dvoiposoban, 1.094 trosobnih, 164 troiposobna stana i 126 četvorosobnih. U prizemlju stambenih zgrada biće poslovni prostor - 147 lokala.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar