Useljenje u stanove u Obrenovcu iz donacije “Dejan Stanković” 8. jula

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković saopštio je danas da je rok za useljenje u stanove izgradjene iz donacije "Dejan Stanković" pomeren na 8. jul zbog pravilnog sprovodjenja procedure.

Kako se navodi u saopštenju, primopredaja zgrade sa 28 stanova u opštini Obrenovac izvršena je 15. juna, ali je zbog prigovora na rang listu dodeljenih stanova i žalbi na osnovu pravilnika koje je pet porodica podnelo, rok za useljenje pomeren.

Čučković je objasnio da je prilikom dodele stanova formirana rang lista od strane Komisije u kojoj je bio i ovlašćeni predstavnik stanara.

"Nijedno pravo stanara nije narušeno u skladu sa onim što su imali kao pravo u barakama "Termoelektra"‚ koje su uništene u poplavi 2014. godine. Zgrada je donacija gradu Beogradu i izgradjena je na zemljištvu Grada", rekao je Čučković.

Proslavljeni srpski fudbaler Dejan Stanković rekao je da ne želi da komentariše spornu situaciju.

"To je odnos gradjana i opštine Obrenovac", rekao je Stanković.

Fondacija "Dejan Stanković" prikupila je 500.000 dolara za izgradnju doma za 28 porodica radnika firme "Termoelektro" u stečaju koji su pre poplava živeli u barkama tog preduzeća u Četvrtoj ulici koje su u nepogodama uništene.

Primopredaja ključeva izvršena je 15. juna 2016. godine, a prema pisanju pojedinih medija, odmah su i oduzeti stanarima, uz obrazoženje da mora da se nabavi dodatna dokumentacija na osnovu koje će se odrediti rang lista.

Mediji su pisali i da stanovi neće biti poklonjeni, već davani u zakup, jer prema rečima Čučkovića, "ne mogu se donirati domovi onima koji su bili zakupci".

Cena zakupa iznosiće od 1.200 do 8.000 dinara mesečno, u zavisnosti od socijalnog stanja stanara.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar