Ulaganje u ski centar Brezovica

U ski centar Brezovica planirano je ulaganje od 40 miliona evra u naredne tri godine, saopštilo je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja.

Javno preduzeće "Skijališta Srbije" i holding kompanija "Fond Ineks - Intereksport" biće zaduženi za upravljanje turističkim kompleksom na Brezovici, što podrazumeva izradu detaljnog akcionog plana sa redosledom daljih aktivnosti. Vlada Srbije je prihvatila predlog tog ministarstva i dala saglasnost za osnivanje društva sa ograničenom odgovornošću Ski centar Brezovica, čiji su osnivači "Skijališta Srbije" i "Fond Ineks - Intereksport".
Osnivači su dužni da izrade i detaljan trogodišnji investicioni plan za Brezovicu, navedeno je u saopštenju. Ulog Fonda u društvu je nenovčan i sastoji se od nepokretnosti koje čine hotelsko-turistički kompleks na Brezovici - hoteli "Narcis", "Breza" i "Molika", kao i pripadajuća infrastruktura.
Formiranje mešovitog društva sa ograničenom odgovornošću Ski centar Brezovica predložilo je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja u okviru sprovođenja Akcionog plana za Kosovo i Metohiju, kako piše Blic.
Ski centar Brezovica se nalazi na Šar-planini, 12 kilometara udaljen od istoimenog mesta u opštini Štrpce. Obuhvata površinu od 2.500 hektara na nadmorskoj visini od 1718 do 2522 metra. Dužina uređenih staza je oko 40 km, a pojedine staze su duge 3,5-5,0 km. Prosečan nagib staza je 38 odsto i po tome je ovaj centar jedinstven kod nas.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar