U Srbiji će cene nekretnina znatno porasti!

Tržište nekretnina u Srbiji, u narednim godinama može da postane najisplativije za ulaganje, sudeći po iskustvu zemalja koje su proteklih decenija bile u procesu pridruživanja i postale članice Evropske unije.

Statistički podaci uglednih evropskih finansijskih institucija pokazuju da proces pridruživanja Evropskoj uniji dovodi do povećanja cene kvadrata, pa se tako u narednim godinama mogu očekivati značajnija pomeranja i na domaćem tržištu nekretnina.

Šta srpsko tržište kapitala može da očekuje u narednim godinama, najbolje ilustruju podaci Evropskog biroa za statistiku (Eurostat).

Ove podatke analizirala je Katarina Štajner iz Odeljenja za istraživanje inostranih tržišta Austrijske nacionalne banke. Ona je došla do zaključka da su cene nekretnina konstatno rasle u zemljama centralne i jugoistočne Evrope, koje su prošle kroz proces pridruživanja EU i postale punopravni članovi.

Taj rast, prema njenoj analizi, izazvan je prilivom stranih investicija, povećanjem prihoda građana i dostupnijim kreditima za kupovinu nekretnina.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar