U Somboru se trenutno gradi oko 300 stanova i lokala

U Somboru je trenutno otvoreno petnaestak gradilišta na kojima se gradi oko 300 stanova i lokala. U mnogim delovima grada ruše se stare zgrade i podižu nove.


- Svakako da je jedan od razloga veće gradnje odobravanje stambenih kredita. Sada se lakše dolazi do svog "krova nad glavom", jer iznosom zakupnine praktično se plaća rata za stan - kaže Dejan Stanković, jedan od investitora iz Sombora.

Mirko Zorica, direktor "Somborstana", ističe da ova firma završava izgradnju 94 stana, koje kupci preuzimaju ceni od 585 EUR po m2. Cene u Somboru su i dalje mnogo niže nego u Novom Sadu i Beogradu, ali postepeno rastu. Cena novog kvadrata košta i do 750 EUR. Više su i cene ranije izgrađenih stanova, pa je ispod 500 EUR po m2 teško kupiti stan. Prošle godine cena novoizgrađenih stanova kretala se od 520 do 600 evra po kvadratu.

Kuće su znatno manje atraktive za kupce, iako se za 30.000 do 50.000 evra može kupiti poveća zgrada, odnosno, kavadratni metar ovih stambenih zgrada najčešće košta oko 300 EUR.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar