U oktobru izdato manje građevinskih dozvola

U oktobru ove godine u Srbiji je izdato 628 gradjevinskih dozvola, što je za 9,8 odsto manje u odnosu na isti mesec 2009, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Indeks predviđene vrednosti radova u oktobru 2010. manji je za 50 odsto u odnosu na oktobar godinu pre.

Prema broju dozvola izdatih u oktobru, prijavljena je izgradnja 895 stanova, što je za 47,6 odsto manje nego lane u oktobru. Prosečna površina stanova, koji su prijavljeni za izgradnju, iznosila je 62,7 metara kvadratnih.
Od ukupnog broja stanova u novim stambenim zgradama, 15 odsto biće građeno u zgradama sa jednim stanom, a njihova prosečna površina iznosiće 121,2 metra kvadratna.

U zgradama sa tri i više stanova biće građeno 80,9 odsto stanova sa prosečnom površinom od 50,1 metar kvadratni.
Prema vrsti građevina, u oktobru je izdato 77,7 odsto građevinskih dozvola za zgrade i 22,3 odsto za ostale građevine. Kada je reč o zgradama, 70,7 odsto izdatih dozvola odnosi se na stambene i 29,3 odsto na nestambene zgrade.
Kod ostalih građevina, najveći deo izdatih dozvola,  62,1 odsto, odnosi se na cevovode, komunikacione i električne vodove.
Predviđena vrednost radova novogradnje u oktobru iznosi 68,6 odsto od ukupno predviđene vrednosti radova.

Najveća građevinska aktivnost, posmatrano po upravnim okruzima, zabeležena je u Beogradu - 39,4 procenta od predviđene vrednosti novogradnje.
Slede Sremski upravni okrug (10,6 odsto), Jablanički upravni okrug (7,1 odsto) i Južnobački upravni okrug (sedam odsto). Učešća ostalih upravnih okruga su do 4,3 odsto.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar