U Belvilu šokirani: Računi ogromni

Beograd - Žitelji Belvila šokirani iznosima koje treba da plate za utrošenu zajedničku električnu energiju. U decemrbu plaćali 200, a februaru 900 dinara.

Stanari "Belvila" imaju beneficiju da stanuju u uređenom naselju, gde svako ima svoje parking mesto, imaju posebnu komunalnu službu koja je zadužena za održavanje čistoće i moderni bezbednosti sistem u svakoj zgradi. Ipak, ove usluge neretko i - preplate.

Tako su poslednjih meseci plaćali zajedničku struju za garažna mesta u proseku čak pet puta više nego lane. Na ovaj način, EDB je potencijalno oštetila žitelje Belvila za 280.000 dinara.

Porodice koje žive u domovima koji su izgraćeni za Univerzijadu, tri meseca prošle godine plaćali su zajedničku struju za stanove 216 dinara, da bi im u decembru tarifa skočila na 342 dinara. Cifra se samo povećavala da bi februarski račun otišao na skoro 900 dinara.

"Prvo, nije nam jasno kako je potrošnja struje za tri meseca u paru ista. Jeste da se radi o zimskim mesecima, ali kako je moguće da je račun za zajedničku električnu energiju ipak četiri puta veći u odnosu na pre četiri meseca, ako struja nije poskupela", priča Ivana G., stanarka Belvila.

Ove "oscilacije" u visini komunalija iz meseca u mesec potvrđuju i iz kompanije "Frst fasiliti", koja ima funkciju menadžera celog naselja.

"Vlasnicima garažnih mesta su stigli drastično uvećani računi za zajedničku potrošenu električnu energiju, i to čak pet puta", kaže Miodrag Mihajlović, menadžer firme "Frst fasiliti".

"Ovo je masovna pojava poslednjeg meseca, pa smo molili EDB da umanje sve naredne račune za razliku u iznosu, za koju se ispostavi da su stanari prilikom očitavanja oštećeni. Računi iznose u proseku oko 200, a poslednji su stigli na 900 dinara".

Jedna stavka posebno "bode oči" stanarima Belvila.

"Najveći problem su nam računi za struju u garažama. U januaru smo dobili da platimo sedam dinara, a u februaru čak 1.056! To je stvarno nečuveno. Šta god da rade, neodgovorno je, jer ne mogu ništa da planiram. Treba da "bacam pasulj" da li će mi doći račun od nekoliko dinara ili nekoliko hiljada", ogorčena je Ivana G.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar