Teniski centar za ATP turnir „ATP Beograd 2009”

Izgradnja teniskih terena na Dorćolu, na kome će biti održan prvi profesionalni turnir u Srbiji „ATP Beograd 2009” počeće polovinom decembra i koštaće oko 70 miliona dinara. Program rekonstrukcija obuhvata sedam terena koji će u potpunosti zadovoljavati ATP standarde, a na njima će biti održan i teniski turnir u sklopu Univerzijade.

Novak Đoković je u protekloj sezoni ispunio dečački san - osvojio je prvi grend slem turnir u Melburnu i Masters u Šangaju, a sada će sa porodicom uspeti da ostvari želju mnogih generacija - da Srbija i Beograd budu domaćini jednog velikog teniskog događaja, koji bi mogao da nađe svoje mesto u ATP kalendaru na duži period. Za prvi put, odabrani su dotrajali tereni na SC „Milan - Gale Muškatirović”, koji će posle kompletne rekonstrukcije, za koju je angažovana kompanija „Mašinoprojekt”, dobiti sasvim novi izgled.

- Želja nam je bila da budemo maksimalno praktični. Tereni se rekonstruišu za potrebe ATP turnira, ali će se na njima igrati i na Univerzijadi - rekao je za „Blic” gradski sekretar za sport Igor Miklja.

Izgradnju teniskih terena finansiraće Republika Srbija, grad Beograd i opština Stari grad, iz čijih budžeta će u tu svrhu biti izdvojeno oko 70 miliona dinara. Rekonstrukcija bi trebalo da bude završena najkasnije do polovine aprila sledeće godine, dakle dve nedelje pre početka samog turnira.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar