Takovo gradi stanove za zaposlene

Na placu nekadašnje štamparije "Budućnost" kompanija Takovo za svoje radnike gradi stanove po ceni od 500 evra po kvadratu.

Na placu nekadašnje štamparije "Budućnost" iz Gornjeg Milanovca gradi se 75 stanova namenjenih radnicima koji do sada nisu uspeli da reše svoje stambeno pitanje i koji će krov nad glavom obezbediti po veoma povoljnim kreditnim uslovima.

Kvadrat stambenog prostora koštaće 500 evra, znatno manje od tržišne vrednosti, a u dogovoru sa nekim bankama kompanija će radnicima omogućiti i veoma povoljne bankarske kredite. Takođe, radnici koji nisu u mogućnosti da koriste kredite iz raznoraznih razloga, moćiće da se usele u stanove kao podstanari,a kiriju za korišćenje stanova će da uplaćuju kompaniji "Takovo", ističe Olga Jovanović, direktor Fonda "Takovo", koji brine o standardu zaposlenih.

Kako ističe Olga Jovanović, odlučeno je da se radnicima koji su stvarno stambeno ugroženi pod povoljnim uslovima dodeli 50 stanova,a da se 25 stanova ponudi tržištu, ili da se ti stanovi koriste za rešavanje kadrovskih pitanja.

Izgradnja stambene zgrade u kojoj će krov nad glavom naći 50 porodica radnika kompanije "Takovo" je u odmakloj fazi, a kako je predviđeno, stanari će ključeve od stanova da dobiju najverovatnije sredinom naredne godine.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar