Svetska kriza uticala na pad cena lokala u tržnim centrima

Ekonomska kriza uticala je na pad cena lokala u elitnim tržnim centrima u svetu, a najskuplja ulica u srednjoj Evropi, Na Pšikope u srcu Praga, pala je sa 20. na 22. mesto na rang listi međunarodne agencije za nekretnine Kušman end Vejkfild.

Za kvadratni metar poslovnog prostora u toj praškoj elitnoj trgovinskoj zoni prošle godine trgovci su plaćali 2.160 evra godišnje, dok je ove godine cena 1.980 evra, javljaju češki mediji.

Od 247 ulica koje rangira po cenama prodajnog prostora Kušman end Vejkfild, svega u 18 odsto su cene zakupa porasle dok su u 54 odsto cene zakupa osetno smanjene.

Iz srednje Evrope u prvih 30 najskupljih ulica na svetu svoju ima jedino Prag.

Elitna šoping zona u Budimpešti je na 34. mestu sa zakupom od 1.200 evra, u Varšavi koja je na 38. mestu, za zakup radnje na najprestižnijem mestu plaća se 1.008 evra. Na 42. mestu na listi je Bratislava i njena šoping zona u centru sa cenom od 900 evra.

"Cena zakupa na prometnim elitnim mestima u centru Praga odoleva svetskom trendu pojeftinjenja, ali sve je manje trgovaca spremnih da plaćaju toliki zakup", kazao je Jan Kotrbaček iz kompanije Kušman end Vejkfild.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Jedan komentar na “Svetska kriza uticala na pad cena lokala u tržnim centrima”

  1. Predrag says:

    Ne obazirite se na krizu u svetu!Najveća kriza je bila kod nas
    u Srbiji,od 1991 pa sve dok nije došao Dragoslav Avramović,koji nas je iyvukao iz bede,a da mu nismo rekli ni”Hvala”.Svet neka vidi kako se tada živelo u Srbiji.

Ostavi komentar