Sve što naprave prodaju

Deset godina uspešanog investiranja, gradnje stanova i prodaje u Somboru

Jedan od najvećih investitora u Somboru u oblasti stanogradnje je „Kallos” doo. Osim benzinske pumpe u Somboru „Kallos” je završio dve stambene zgrade u naselju Nova Selenča sa 180 stanova. Za dva meseca biće završena zgrada sa 50 stanova takodje u Somboru. U toku je gradnja apartmanskog naselja u Bečićima u Crnoj Gori i benzinske pumpe na putu Subotica-Sombor.

Osnivač Kompanije „Kallos” Nedeljko Stanković kaže da i pored velikog broja zgrada koje se grade u Somboru nema viška stanova, ali ljudi imaju sve manje novca i sve teže kupuju stanove.
-Sada se više traže manji stanovi, samo za najosnovniji smeštaj. Pre dve godine stanovi su se uglavnom plaćali gotovinom, a sada su to uglavnom krediti- kaže Stanković. Uprkos tome što Somborci imaju sve manje novca za rešavanje stambenih pitanja „Kallosu” su od do sada izgradjenih od 180 stanova u dve zgrade na Novoj Selenči ostala neprodata još tri stana. Za dve nedelje ovaj investitor završiće zgradu na uglu ulica Kneza Miloša i Belog goluba u kojoj će biti 50 stanova. - Cene u zgradana na Novoj Selenči su 720 evra, a uvoj koja je bliže centru je 790 evra. Cene ne mogu biti niže, jer komunalije su poskupele, povećana je cena materijala, radne snage i nemamo prostora za sniženje cena. Mi u Somboru imamo zaradu možda 80 evra po kvadratu. Cene u Beogradu od 2.000 evra ili u Novom Sadu od 1.800 evra daju prostor za sniženje cene, ali ne i u Somboru. Mi u svim stanovima imamo ugradjene vodomere, kalorimetre, klime, videonadzor, sigurnosna vrata, garaže u sutrenu, izolaciju od 12 centimetara - kaže Stanković i dodaje da „Kallos” u Somboru ima najbolju prodaju stanova, jer ja za oko godinu dana prodao 170 ostanova, a ostali investitori nisu toliko ni izgradili.
Polovinom decembra ova građevinska firma će završiti i benzinsku pumpu na putu Sombor-Subotica. U pripremi je početak gradnje zgrade u ulici Arsenija Čarnijevića u Somboru sa oko 70 stanova sa javnom garažom i objekat u Apatinu takodje sa oko 70 stanova.
„Kallos” osim što je investitor i izvodjač je radova na svojim objektima, ali radi i za treća lica. Jedan od najznačajnih poslova na kome su angažovani kako izvodjači radova je rekonstrukcija Narodnog pozorišta u Subotici. U Crnoj Gori ova kompnija kao investitor, gradi apartmansko naselje u Bečićima od 12.000 kvadratnih metara sa 120 podzemnih garaža.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar