Stožice: Novi partner krajem juna

Novi partneri za izgradnju sportskog parka Stožice, koji treba da zauzmu mesto beogradske kompanije Delta, biće predstavljeni krajem juna.

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković je rekao da će krajem juna u Stožicama, gde se gradi novi fudbalski stadion, biti organizovan "dan otvorenih vrata" kada će biti pozvani svi gradski odbornici i građani Ljubljane, koji žele da vide gradilište.

Slovenačko preduzeće Grep je pre godinu dana sa Deltom potpisalo ugovor u iznosu od 242,5 miliona evra za učešće u izgradnji sportskog parka Stožice u okviru kojega je predvidjen i veliki trgovinski centar.

Pomenuti ugovor je zatim, prvo izmenjen na sumu od 223 miliona evra, a onda njegov iznos smanjen na 208 miliona evra zbog izvršenih redukcija, koje se prvenstveno odnose na kvadraturu garažnog prostora.

Međutim, ni za ovako redukovanu ugovornu cenu kompanija Delta nije uspela da u roku uplati drugu ratu od 19 miliona evra zbog čega su Grep i grad Ljubljana odlučili da raskinu ugovor sa Deltom i potraže nove partnere. Nedavno se nezvanično u medijima kao jedan od novih partnera pojavilo ime austrijske kompanije "Supernova".

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar