Sto novih stanova u Staroj radničkoj koloniji

U naselju Stara radnička kolonija u Kragujevcu biće izgrađene dve zgrade sa oko 100 stanova u vrednosti od oko tri miliona evra, najavljeno je u gradskoj upravi.

Izgradnja tih stanova u Staroj radničkoj koloniji se realizuje u okviru programa Vlade Srbije za podsticaj razvoja domaćeg građevinskog sektora. Član Gradskog veća Kragujevca za investicije i razvoj gradskih resursa Nebojša Vasiljević je rekao novinarima da je rok za izradu projekta i izgradnju lamela 15 meseci.

Prema njegovim rečima, od ukupne vrednosti investicije Vlada Srbije je kroz program podrške građevinskoj industriji odobrila 173 miliona dinara, a ostatak su ulaganja iz budžeta grada i Gradske stambene agencije u Kragujevcu.

Vasiljević je rekao da je na konkursu za posao pobedila beogradska firma Deneza koja će učestvovati u izgradnji objekata ukupne površine preko 7.600 kvadrata. "Deneza je jedina firma od 12 po pozivu, koja se regularno javila na konkurs " rekao je on.

Vasiljević je naveo da je oko 65 stanova namenjeno za poslednji krug raseljavanja žitelja baraka u Staroj radničkoj koloniji, a ostatak će biti dodeljen socijalno ugroženim porodicama ili će se prodavati po povlašćenim uslovima koje određuje Gradska stambena agencija.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar