Stanari u Belvilu do kraja februara

Stanari u naselju Belvil koji nisu dobili ključeve stanova, iako je krajnji rok za primopredaju bio 31. decembar, moći će da se usele u stanove do 28. februara.

Direktor prodaje Belvila Miloš Stanojević je rekao da su za predaju kupcima preostale još tri zgrade i radovi u njima nalaze se u završnoj fazi i dodao da će svi kupci koji nisu preuzeli stanove, biti lično obavešteni o datumu preuzimanja stana.

On je podsetio da je u tom novobeogradskom naselju do sada useljeno 11 od ukupno 14 stambenih objekata, što predstavlja 80 odsto celog naselja i naveo da je useljenje u 120 stanova u paviljone "Ruža", "Lala" i "Krin" završeno u decembru prošle godine.

Stanojević je kazao da je predaja stanova kupcima počela pre ugovorenog roka, 8. decembra prošle godine, i dodao da je tih 11 zgrada useljeno do kraja 2009.

Preuzimanje stanova posle održavanja Univerzijade 2009. odvijalo se sporije zbog obima potrebnih radova, koji u pomenute tri zgrade još nisu finalizirani, rekao je on. "Kupcima će prilikom primopredaje biti uručeni ključevi, zapisnik, neophodna dokumentacija i vodič za useljenje sa korisnim informacijama o održavanju i sadržajima u okruženju i naselju", objasnio je Stanojević.

Vlasnici stanova i lokala moći će, po povoljnim cenama, a prema ranije postignutom dogovoru, da kupe nameštaj, belu tehniku, podne obloge, kuhinje i računarsku opremu u prodavnicama "Simpa", "Forma ideale", "Karee", "Komtrejda" , "Neptuna", "Eurosalona" i "Gorenja". Prema njegovim rečima, "Delta đenerali" je vlasnicima stanova omogućio povlastice za osiguranje nepokretnosti, a posao će moći da se obavi u stanovima kupaca.

Investitor, "Blok 67 asoušijejts" će, kada se stanari usele i uknjiže nekretnine, obezbediti poseban servis koji će voditi računa o čistoći, zelenilu, javnim površinama i tehničkom održavanju poslovnih i stambenih objekata, kazao je Stanojević.

On je kazao da će za održavanje i obezbeđenje biti zadužene profesionalne firme, a usluge će pružati po pristupačnim cenama. "Svaka parcela zelene površine imaće svog domaćina", rekao je Stanojević i dodao da će svaki domaćin posedovati sopstveni kol centar, na koji će stanari 24 časa moći da zovu.

Sa useljavanjem se nastavlja prodaja lokala, stanova, garažnih i parking mesta, kazao je on i dodao da je ostalo još oko 400 neprodatih stanova, svih struktura. Cena kvadratnog metra je 1.950 evra bez poreza, a ukupan projekat Belvil vredan je oko 230 miliona evra, podsetio je Stanojević i dodao da je u kompleksu predviđena izgradnja osnovne škole, obdaništa i pošte

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar