Šta treba da sadrži dobar oglas za nekretnine?

Dobar oglas za nekretnine je ključna stvar za brzu prodaju nekretnine. Pored obaveznih informacija o lokaciji, ceni i kvadraturi nekretnine, dobar oglas za nekretnine treba da sadrži i najbolje aspekte Vaše nekretnine u odnosu na druge nekretnine u ponudi i kvalitetne fotografije koje će ove prednosti vidno istaći.

Ipak, to nisu i jednine stvari na koje treba obratiti pažnju.

Efektan naslov oglasa – Naslov je prvi filter prilikom traženja nekretnina za mnoge koji tragaju za nekretninama. Zato je bitno da naslov oglasa sadrži pored osnovnih informacija o tipu nekretnine i strukture i nešto što je novo i zanimljivo baš za Vašu nekretninu, nešto što će je izdvojiti iz mnoštva drugih sa sličnom cenom i opštim karakteristikama.

Sadržajan opis nekretnine – Mesto predviđeno za opis nekretnine treba iskoristiti maksimalno kako biste predstavili sve detalje o samoj nekretnini. Pored standardnih informacija koje se odnose na broj prostorija i njihovu opremljenost, stručnjaci savetuju da se posebno izdvoje i oni detalji koji ustaljeni opisi nekretnina isključuju kakvi su dobar pogled, prostrana garaža, široki balkoni i privatno dvorište. Ipak trudite se da ne preterujete i budite jasni i koncizni i izdvojte do tri stvari koje čine dodatnu vrednost Vaše nekretnine u odnosu na sve druge.

Slike moraju da odgovaraju opisu oglasa – Svaki oglas za nekretnine ima ograničeni broj fotografija, pa je izbor fotografija od ključne važnosti da bi se upotpunio opis nekretnine. Fotografije bi trebalo da pokriju svaku od prostorija koje nekretnina uključuje, a to su svakako kuhinja, dnevna soba, spavaća soba i kupatilo. Dodatne fotografije mogu prikazivati zelene površine, dodatni prostor i dodatne sadržaje ukoliko ih nekretnina poseduje i naravno ukoliko ste ih pomenuli u delu za opis nekretnine.

Kvalitetene fotografije ne moraju biti delo profesionalnih fotografa, ali svakako moraju biti visokih rezolucija, urađene kvalitetnim fotoapartom i poštujući pravila o dobroj svetlosti na fotografiji, kako bi se sa fotografija videlo i stanje nameštaja i svega što se nalazi unutar stana. Kako bi se dobio prava predstava o unutrašnjosti stana, predlažu se fotografije iz različitih uglova i perspektiva.

Ukoliko to dozvoljavaju platforme na kojima se objavljuje oglas za nekretnine, još potpuniju sliku će stvoriti objavljivanje kratkog videa, planovi stanova, a naročito virtualne ture koje omogućavaju kretanje kroz ceo prostor, baš kao da se nalazite na licu mesta.

Nikako ne zaboravite na cenu - Cena je obavezan deo oglasa jer pored toga što može privući potencijalne stanare ili kupce, značajno pomaže istim da bi suzili izbor prilikom potrage za svojom idealnom nekretninom. Kako ne biste cenom odvrtaili potencijalne ozbiljne kupce ili stanare stručnjaci predlažu da nikada ne budete isključivi sa posednjom cenom koju tražite za svoju nekretninu i ostavite mogućnost za dogovor sa onim koji su zaista zainteresovani za kupovinu ili najam Vaše nekretnine.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar