Šta kupiti u Novom Sadu za 30.000 evra

Za 30.000 evra u Novom Sadu možete da kupite stan u novogradnji, čak i u centru grada, ali manje kvadrature.

Ako u džepu imate 30.000 evra, možete solidno da se skućite, u Beogradu na periferiji, a posebno van Beograda. Čak i u Beogradu gde su nekretnine najskuplje u Srbiji, potraga za novim domom s ovom sumom novca nije nemoguća misija i ima stanova u ponudi koji ne prevazilaze tu cifru, posebno u rubnim delovima grada. Međutim, ako niste vezani poslom ili drugim obavezama za Beograd, u Novom Sadu, za taj isti novac možete da birate lokaciju. Ovde je problem samo kvadratura, a to je praksa u svakom gradu da, što je stan manji cena kvadrata je veća.

U proseku, za iznos od 30.000 evra možete da kupite stan od 30 kvadrata u Novom Sadu gotovo u bilo kom delu grada, a ako odete malo dalje od centra možete dobiti i 10 kvadrata više.

Ako možete da dođete do ove cifre, bilo na kredit ili u kešu, pre kupovine imajte na umu da prilikom traženja nekretnine dobro pogledate sve ponude.

Prosečna cena kvadrata od 600 do 1.500 evra
Agenti za promet nekretnina u novosadskim agencijama kažu da se stanovi u tom gradu ipak sporadično prodaju, a kad dođe do prodaje, cene kvadrata znaju da budu i drastično niže od prvobitno ponuđene. A što je cena niža, ističu logičnost, to se i ta nekretnina brže proda.

"Najtraženiji su manji stanovi, garsonjere i jednoiposobni. Prosečna cena kvadrata u Novom Sadu je, kako je kazao, od 600 do 1.500 evra, a varira u zavisnosti od lokacije, kvaliteta zgrade, papirologije”, rekao je jedan od novosadskih agenata.

Naravno, dodaje on, ove najskuplje se nalaze na centralnim gradskim lokacijama i obično su to luksuzni stanovi u novogradnji.

"Prosek je 1.000 evra, plus ili minus po kvadratnom metru nekretnine", rekao je naš sagovornik.

Šta je trenutno u ponudi
Među našim oglasima koje smo pretraživali za vas, našli smo niz zanimljivih ponuda po ceni do 30.000 evra. Tako je recimo, jedna od njih i garsonjera na Novoj Detelinari u Novom Sadu, od 27 kvadrata. Stan je odmah useljiv, sa centralnim grejanjem, ima telefon, kablovsku TV, interfon, ali i terasu. Nalazi se na petom od ukupno šest spratova, a cena za ovaj stan je 27.800 evra.

Nešto veći stan na Grbavici, koja je praktično centar, može da se pazari za 29.350 evra, a raspolaže prostorom od 32 kvadratna metra. Stan je jednoiposoban, uknjižen, novogradnja sa centralnim grejanjem. odmah je useljiv, a nalazi se u prizemlju zgrade koja ima pet spratova.

Ako vas zanima samo centar, za 30.000 evra u ovom trenutku možete da kupite garsonjeru od 26 kvadrata. Nekretnina se nalazi u prizemlju zgrade, koja je nova gradnja, a ima i centralno grejanje, klimu, terasu, kablovsku televiziju. Agencija oglašivač navodi da je reč o stanu na Rotkvariji nedaleko od samog centra grada, a zgrada je useljena 2009. godine.

“Garsonjera se nalazi u dvorištu stambene zgrade, kao zasebna, odvojena celina. Ima 26 kvadrata uknjižene površine u koju spadaju dnevna soba sa kuhinjom i kupatilo sa tuš kadom, a iznad kuhinje je napravljena galerija od osam kvadrata na kojoj se nalazi krevet. Ispred stana se nalazi oko 10 kvadrata dela dvorišta koji pripada stanu u funkciji terase, ispred ulaznog natkrivenog dela smeštena je ostava. Dvorište je obezbeđeno kapijom koja se zaključava i pokriveno je video nadzorom”.

U Novom Naselju, u Novom Sadu, za 30.000 evra dostupan je i dvosoban stan od 35 kvadrata i to u novogradnji. Stan je uknjižen, sa centralnim grejanjem i na trećem spratu. Ima telefon, terasu, interfon.

“Nalazi se u lepom i mirnom delu grada. Zgrada je okružena zelenilom, parking prostorom, trgovine su u blizini. Stan sačinjavaju : hodnik-ulaz, kupatilo, posebno kuhinja sa trpezarijom i dve sobe”, napisao je vlasnik stana koji je na našem portalu oglasio prodaju.

Za tu sumu novca, za razliku od Beograda, u Novom Sadu gotovo uvek možete dobiti stan sa centralnim grejanjem, čak i u novogradnji, u centru. U Beogradu biste za tako nešto, ipak, morali da izdvojite nešto više novca. Na vama je da izaberete.

Pale kamate na stambene kredite

Poslednjih meseci banke su snizile kamate na dugoročne zajmove za kupovinu nekretnine. Prosečna kamata po većim bankama kreće se i oko četiri odsto godišnje, a rok otplate je obično od 25 do 30 godina. Primera radi, i uz veću kamatu, od recimo sedam odsto, za kredit od 30.000 evra na 30 godina, potrebno je učešće od 6.000 evra, a mesečna rata iznosila bi oko 135 evra.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar