Spisak od 1.100 stanova za subvenciju

Na sajtu Privredne komore Srbije (PKS) trenutno se nalazi jedinstvena lista od 1.100 stanova u novogradnji ili u zavšnim fazama izgradnje za čiju kupovinu može da se podigne novi subvencionisani stambeni kredit. Sve firme imaju validnu dokumentaciju, čime je bezbednost projekata zagarantovana, a klijenti ne moraju da lutaju po gradu niti da od „skupih“ posrednika dobijaju informacije o stanovima.

Građani samo klikom miša treba da izaberu lokaciju, veličinu stana i cenu i dobiće listu stanova koja odgovara zadatim kriterijumima, a odmah pored izlaze svi podaci o stanu, poput stepena završetka radova i kontakt telefon investitora.
- Veliko je interesovanje građana, jer konačno imaju objedinjenu listu. Sve firme su pre ulaska na listu detaljno proverene, kao i sva njihova dokumentacija. Na listi se nalaze stanovi iz cele Srbije. Veliko je i interesovanje firmi, pa očekujemo da će se brojka od 1.100 vrlo brzo uvećati - kaže za „24 sata“ Goran Rodić, sekretar udruženja za građevinu PKS.

Na sajtu je ponuda iz 18 gradova, a stanove nudi više od 50 firmi.
- Najveće interesovanje vlada za manje stanove i lokacije na periferiji jer su oni jeftiniji. Svi stanovi su pogodni za subvencionisanje, čak i oni čiji je stepen izgradnje manji od neophodnih 80 odsto, jer će i ti stanovi kad uđu u proceduru biti u upotrebnoj fazi - zaključuje Rodić.

I građani kažu da je ova jedinstevena lista pun pogodak.
- Imam negativno iskustvo s agencijama, jer ne garantuju sigurnost, a naplaćuju proviziju od tri odsto. Lista mi je pomogla, jer se izbegavaju posrednici. Već sam razgovarao s nekoliko investitora i uverio da se radi o pouzdanim firmama - kaže Jovan Pješčić koji već mesecima traga za pravom ponudom.

Šta su subvencionisani stambeni krediti
Građani od 1. oktobra mogu da kupuju stanove uz subvenciju države i to na kredit do 100.000 evra, s rokom otplate do 30 godina. U prve tri godine i poslednjih pet otplata rata je beskamatna. Mesečna primanja korisnika kredita ili kompletnog domaćinstva moraju biti dva puta veća u odnosu na mesečnu ratu, a maksimalna primanja mogu biti 120.000 dinara. Korisnik kredit plaća poslovnoj banci, a rata s kamatom kreće se između 4,9 i 5,9 odsto.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Jedan komentar na “Spisak od 1.100 stanova za subvenciju”

  1. ivana says:

    Da li mozete da mi posaljete link ove jedinstvene liste od 1100 stanova prikladnih za subvenciju? Na sajtu PKS-a nisam uspela da je pronadjem.

    S postovanjem
    Ivana M.

Ostavi komentar