Sledeće godine više od 450 stanova za vojsku

Ministar odbrane Dragan Šutanovac najavio je juče da će se u 2009. godini bivšim i sadašnjim pripadnicima sistema odbrane obezbediti više od 450 stanova širom Srbije.

Posle uručivanja ključeva 26 stanova u beogradskom naselju Bežanijska kosa, Šutanovac je precizirao da se planira obezbeđivanje stanova u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, kao i u ostalim mestima gde postoje veliki vojni garnizoni.

On je precizirao da je na Bežanijskoj kosi u ovoj godini dodeljen 121 stan, kao i da su na području cele Srbije obezbeđena 183 stana.

Ministar odbrane rekao je i da su u 2008. godini, putem povoljnih kredita, obezbeđena 149 stana i dodao kako je u budžetu za narednu godinu planirano oko 150 miliona dinara za obezbeđivanje povoljnih kredita.

On je ukazao i na to da se sredstva za te namene planiraju na osnovu prodaje viška vojnih nepokretnosti, ali istovremeno i naveo da u tom procesu postoje određeni problemi za koje nije odgovorno Ministarstvo odbrane.

Kako je rekao Šutanovac, poreske uprave procenjuju vrednost viška vojnih nekretnina, a potom je Direkcija za imovinu Srbije prodaje putem tendera, tako da u tom procesu malo šta zavisi od Ministarstva odbrane.

Šutanovac je istakao i da će insistirati na tome da sva imovina koja se bude prodavala dobije adekvatnu cenu i dodao da se pregovara i s lokalnim samoupravama o razmeni viška vojne imovine za stanove, ili pak za prodaju po realnim cenama.

Šutanovac je ponovio da će insistirati na tome da se proces profesionalizacije Vojske Srbije nastavi i završi do 2010. godine, uprkos smanjenom budžetu Ministarstva odbrane za narednu godinu.

On je dodao da je puna profesionalizacija vojske vrhunski interes države, ali nije mogao precizirati hoće li se taj proces okončati do kraja 2010, kako je i planirano.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar