Selo u Srbiji u kome kuće prodaju za tri dana

Praznih kuća u Čenti skoro da i nema, a i kada se pojave, budu prodate za samo nekoliko dana, kažu meštani sela, smeštenog na putu između Zrenjanina i Beograda.

"Čenta je atraktivno tržište za nekretnine. Blizu smo Beograda, i to je najvažnije. Najjeftinije kuće, koje su ustvari za rušenje pa se kupuje praktično plac, koštaju od 10.000 do 15.000 evra, a najskuplje idu i do 100.000 evra", kaže sekretar Mesne zajednice Čenta Dušan Vučenić.

Kako objašnjava, te najskuplje imaju veliku okućnicu i lokale.

"Skoro se nije desilo da se neka kuća dugo prodaje, za to je potrebno svega dva - tri dana", kaže on.

Aradac je blizu Zrenjanina, ali su kuće mnogo jeftinije i ređe se traže. Kako kažu u Mesnoj zajednici, nude se uglavnom stare kuće, ruševne i najjeftinije koštaju od 4.500 do 5.000 evra, a najskuplje oko 20.000. I pored ovakvih cena, interesovanje je jako malo. Slična je situacija i u Tarašu. Kuće su jeftine i niko ih ne traži.

"Mi smo selo najudaljenije od Zrenjanina, razdaljina je čak 25 kilometara, sa jako lošom saobraćajnom vezom. Ima praznih kuća u selu, ali ih retko ko traži, pošto nismo atraktivni. Poslednjih meseci troje se ljudi javilo da bi kupilo kuću u Tarašu. Najozbiljniji kupac je čovek iz Sarajeva, a kuća koju bi da kupi košta 6.800 evra, što je njemu mnogo", veli seoski matičar Radovan Vučetić.

Javila se i jedna Tarašanka koja živi u Novom Sadu, pa bi da ima kuću i u rodnom selu. Inače, najskuplja kuća koja je prodata ovde u skorije vreme koštala je 18.000 evra i to samo zato što je bila u centru ovog naselja. A što se tiče ostalih sela, najskuplje kuće prodaju se u Elemiru, nešto jeftinije su u Perlezu, a najniže su cene kuća u Lukićevu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar