Sa malo novca do stana u Beogradu

Sigurno se već pitate, ili konstatujete, koliko je to “malo” novca, kao i da li se kupovina nekretnine može svrstati u kupovine za koje je potrebno “malo para”?!

Međutim, svedoci smo da se na tržištu nekretnina Srbije, iz godine u godinu, situacija menja, pa su cene po kojima se stanovi prodaju sve povoljnije. Obilazeći gradove naše zemlje došli smo do zaključka da cifra koju prosečan Srbin treba da izdvoji za kupovinu nekretnine veoma često ne prelazi 50.000 - 60.000 evra.

Ova suma dovoljna je da se kupi dobra garsonjera, dobar jednoiposoban, kao i solidan dvosoban stan u većini gradova, pa čak i u Beogradu, u kome se povoljne nekretnine, čije cene kvadrata ne prelaze 1.000 evra, mogu pronaći u perifernim delovima grada. Naravno, ukoliko je prodaja hitna, povoljni stanovi mogu se kupiti i na centralnim lokacijama grada.

Garsonjere već od 10.000 evra

Ukoliko želite funkcionalnu garsonjeru, kvadrature oko 20 -25m², ona se u glavnom gradu može kupiti po ceni od oko 16.000 pa sve do 60.000 evra. Cena će zavisiti od lokacije, stanja u kom se nalazi, kao i da li je u novoj ili staroj gradnji.

Tako se, u Beogradu, za malo novca, može kupiti garsonjera u staroj gradnji i to u Rakovici, Zemun polju, Borči, Miljakovcu… Za ovakvu kupovinu moraćete da izdvojite od 12.000 do 20.000 evra, a ukoliko naiđete na povoljnije garsonjere u staroj gradnji, znajte da one najčešće zahtevaju kompletno renoviranje i dodatno ulaganje novca.

Najpovoljniju garsonjere u novogradnji naći ćete takođe u perifernim delovima Beogada, Zemun polju, Borči, Vidikovcu, Kotežu, Miljakovcu po ceni od 17.000 evra pa naviše, a na cenu će najviše uticati lokacija, kao i kvadratura.

Jednosobni stanovi veoma traženi

Osim garsonjera u Beogradu je za pristojnu sumu novca moguće kupiti i jednosobne kao i jednoiposobne stanove najčešće u staroj gradnji. Cena takvih stanova, površine od 35-45m² kreću se od oko 28.000 pa naviše.

U agencijama za nekretnine naglašavaju da su jednosobni kao i jednoiposobni stanovi ujedno i najtraženiji stanovi na beogradskom tržištu, što takođe potvrđuje činjenicu da se promet uglavnom vrti oko sume od 50.000 - 60.000 evra.

Povoljni dvosobni stanovi na Paliluli

Ako se pitate koliko je najmanje novca potrebno izdvojiti da biste kupili dvosoban stan u glavnom gradu, evo odgovora. Naime, ako uzmemo da su funkcionalni dvosobni stanovi najčešće u kvadraturama od 50 – 65 kvadrata, onda se oni u Beogradu mogu kupiti po ceni od oko 30.000 evra pa naviše. Te stanove naći ćete na opštini Palilula, u Kotežu, Padinskoj skeli, Borči, kao i na Medaku, u Kumodražu, Zemun polju i na Altini.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Jedan komentar na “Sa malo novca do stana u Beogradu”

  1. mirjana todorovic says:

    Izdajem dvosoban stan na konjarniku,polunamesten,lift, cg,sa terasom i lepim vidikom na okolinu.
    U isto vreme trazim da kupim kucu pod avalom za skromnu cenu,uknjizenu, do 35000evra. Unapred zahvalana Mirjana.

Ostavi komentar