Prokišnjava 168 stanova

Zgrade će biti završene. A kad će - ne zna se. Tužno zvuči istina, a još je surovija realnost. Dve, pre desetak godina, započete zgrade u kruševačkom naselju Prnjavor, obrasle korovom, ograđene zarđalom ogradom, izgledaju sablasno!
”Ne treba mi da se slikam, pa da me posle prozivaju i kore.“ Ovako su nam, uglavnom, odgovarali stanari okolnih zgrada. Ili su odmahivali rukom.
- Žalili smo se opštinarima, molili da ih bar sruše. Da naprave igralište za decu i mlade. Kažu, ne mogu, to je republičko. Pa, valjda imamo i Republiku? - pitaju se žitelji ovog naselja, i nabrajaju nevolje koje im ovo ”večito gradilište“, kako kažu, donosi. Noću se ovde okupljaju skitnice, pijanci, dolaze narkomani...
- Strahujemo kada nam mlađi izađu iz kuće, molimo ih da ne okasne previše. Nađeni su tamo i špricevi, noževi, i šta sve ne, sramota je da se izgovori - kaže nam sredovečna žena koju smo zatekli ispred zgrade. - Pitajte one iz solitera, više će vam reći - ljubazno preporučuje naša neimenovana sagovornica ulazeći u zgradu, sagrađenu za izbegle i raseljene pre nekoliko godina od donacija.
Ako se zna da ove zgrade Kruševljani zovu ”Hirošima i Nagasaki“ - sve je jasno kao dan. A bilo je mnogo lepo i svečano kada je jedan tadašnji ministar, a i današnji, otvarao gradilište. Lepo je počelo, ali se još nije završilo.
- Bivša vlast nije ništa uradila po ovom pitanju, a mi smo odmah inicirali sastanak sa ljudima iz Republičke direkcije za izgradnju, tako da će grad Kruševac u ovom aranžmanu za ustupljeno građevinsko zemljište i infrastrukturu dobiti određeni broj stanova. Završetak 168 stanova u Prnjavoru će početi marta 2010. godine - izjavio je ovim povodom za ”Novosti“ mr Desimir Pavlović, gradonačelnik Kruševca.

GDE JA STADOH TI PRODUŽI
NA sastanku bivšeg gradonačelnika i ljudi iz urbanizma sa direktorom Republičke direkcije za izgradnju, gosti iz Beograda su izrazili nameru da republičkim sredstvima (280 miliona dinara) ovdašnji građevinari završe tih 168 stanova. Za ustupljeno zemljište dogovoreno je da grad Kruševac dobije adekvatan broj stanova za socijalno ugrožene i prodaju.
I novi gradonačelnik je, na sastanku s nadležnima iz RD, pre dva meseca, obećao da će ”bez odlaganja“ da pokrene proceduru, ali do sada nije pokrenut ni postupak za donošenje odluke o ustupanju gradskog građevinskog zemljišta Republičkoj direkciji - kaže Ivan Mijačić, član Gradskog odbora DSS.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar