Potrebna dokumenta za legalizaciju

Uz zahtev za naknadno izdavanje građevinske i upotrebne dozvole u postupku legalizacije dostavlja se, zavisno od vrste objekta, sledeća dokumentacija:

Za porodične stambene objekte do 100 m2 BRGP, stanove u stambenim zgradama do 100 m2 neto korisne površine i stambene objekte preko 100 m2 s jednim stanom:
• dokaz o pravu svojine/ dokaz o pravu zakupa na građevinskom zemljištu/ dokaz o pravu svojine na objektu.
• fotografije objekta.
• tehnički izveštaj o stanju objekta, instalacija, infrastrukturne mreže i spoljnjeg uređenja koji sadrži geodetski snimak objekta na kopiji plana parcele
• administrativna taksa.
Za stambene objekte sa više stanova, stambeno-poslovne objekte, poslovne i proizvodne objekte:
• dokaz o pravu svojine/ dokaz o pravu zakupa na građevinskom zemljištu/ dokaz o pravu svojine na objektu.
• fotografije objekta
• zapisnik o izvršenom veštačenju o ispunjenosti uslova za upotrebu objekta sa specifikacijom posebnih fizičkih delova koji sadrži geodetski snimak objekta na kopiji plana parcele, sa iskazanom BRGP
• administrativna taksa.
Za pomoćne objekte:
• dokaz o pravu svojine/ dokaz o pravu zakupa na građevinskom zemljištu/ dokaz o pravu svojine na objektu
• fotografije objekta
• administrativna taksa.
Za objekte izgrađene iz sredstava budžeta RS, AP ili jedinice lokalne samouprave:
• zapisnik o izvršenom veštačenju i tehničkoj ispravnosti i ispunjenosti uslova za upotrebu objekta sa specifikacijom posebnih fizičkih delova, koji sadrži geodetski snimak objekta na kopiji plana parcele, sa iskazanom bruto razvijenom površinom u osnovi objekta
• administrativna taksa.
Za objekte za koje je izdato odobrenje za izgradnju po propisima koji su važili do dana stupanja na snagu Zakona o planiranju i izgradnji, a kojim je odstupljeno od izdatog odobrenja za izgradnju i potvrđenog glavnog projekta:
• dokaz o pravu svojine/ dokaz o pravu zakupa na građevinskom zemljištu/ dokaz o pravu svojine na objektu projekat izvedenog objekta administrativna taksa.
Info telefon
Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja otvorilo je info telefon i sajt sa savetima o legalizaciji bespravno podignutih objekata.
Cilj ove kampanje je, kako je saopšteno iz Ministarstva, da građanima Srbije objasni kako najlakše da legalizuju svoje objekte. Rok za podnošenje zahteva za legalizaciju bespravno podignutih objekata je 11. mart 2010. Vlasnici stanova i kuća do 100 kvadratnih metara imaju pravo na popust od 60 odsto. Pojedinosti o legalizaciji svi zainteresovani građane mogu saznati telefonom, svakog dana od 8.30 do 16.30 na broj 011/362-22-36.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Jedan komentar na “Potrebna dokumenta za legalizaciju”

  1. krstic mileta vrelo zp banjani 14214 tel 014 462 411 says:

    nalayim se u teskoj situaciji podneo sam zahtev za legizaciju 2010 na vreme kazanomije da legayujem bazen pomocni objekat sa kotlarnicom a za kucu neznaju 2012 uradio sam projekte i uknjizio bazen kotlarnicu i pomocne prostorije zvali su me u katastar za kucu pre mesec dana da dostavim neka dukometa i to sam zavrsio kako su mi kazali da je to sve prosle nedenje zovu me iz opstine oni mi kazu da sto sam uradio u katastvu njih neiteresuje.mine interesuje moji objekti sto su uknjizeni kao i objekti pored mene isto uknjizeni a nemamo put do objekta zakoski nije regulian . pa vas molim dami odgovorite pismeno ako moze i sta sada da radim unapred zahvalan KRSTIC MILETA MESTO VRELO ZP BANJANI 14214 HVALA

Ostavi komentar