Potpisan ugovor o projektovanju 200 stanova za izbeglice sa prostora SFRJ

Jedinica za upravljanje projektima "Istraživanje i razvoj", pri Ministarstvu prosvete, potpisala je danas ugovor vredan 13,48 miliona evra o projektovanju 200 stanova u devet opština u Srbiji za izbeglice sa prostora bivše Jugoslavije u periodu od 1991. do 1995. godine.

Ugovor su potpisali direktor preduzeća JUP "Istraživanje i razvoj" Goran Kvrgić i predstavnici Grupe ponuđača Elkoms i firme "Home Plan" Slobodan Tošović u okviru drugog potprojekta Regionalnog stambenog zbrinjavanja u Srbiji.

Ugovor predviđa projektovanje devet višestambenih objekata za 200 porodica na teritoriji gradova: Šid, Vršac, Kikinda, Kruševac, Prokuplje, Paraćin, Bajina Bašta, Šabac i Sremska Mitrovica, saopštilo je preduzeće JUP "Istraživanje i razvoj" iz Beograda.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je višegodišnji program, čiji je cilj obezbeđivanje trajnih stambenih rešenja za oko 27.000 najugroženijih izbegličkih porodica u regionu.

Program se finansira sredstvima donatora, a to su EU, SAD, Norveška, Švajcarska i ostali bilateralni donatori.

Zahvaljujući njihovoj podršci uspostavljen je i Fond regionalnog stambenog programa za sredstva donatorske zajednice, kojim upravlja Razvojna banka Saveta Evrope.

Regionalni stambeni program Republike Srbije vredan je 335 miliona evra.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar