Poraslo interesovanje za stanove u naselju “Belville” – U planu gradnja vrtića, škole i doma za stare

Uprkos sadašnjem stanju u oblasti nekretnina u Beogradu, prodaja stanova u najvećem novom naselju u Srbiji, "Belville", je u porastu. Od početka promotivne akcije, povećano je interesovanje za stambene jedinice u tom naselju, koje se prostire na 230.000 m2 i raspolaže sa ukupno 1.858 stambenih jedinica, 333 lokala i 2.143 parking mesta. Direktor prodaje kompanije "Blok 67 Associates" Miloš Stanojević, kaže u razgovoru za "eKapiju" da "Belville nudi koncept stanovanja koji je u potpunosti nov na našem tržištu".

U toku akcije, cene kvadratnog metra su se kretale od oko 1.900 EUR za jednosobne stanove, do 1.600 EUR koliko se izdvaja za trosobne stanove u ovom naselju. Kompanija "Blok 67 Associates" sarađuje sa nizom banaka, dok Intesa i Hypo Alpe Adria pružaju posebne mogućnosti za one koje se opredele da stanuju u naselju "Belville". Tako, Intesa odobrava kredite sa kamatom od 4% plus prosek tromesečnog eurobora, dok Hypo Alpe Adria daje kamate od 3,99% plus prosečni tromesečni euribor.

- Naši stanovi su "provetreni" i prozračni i njihov kvalitet ne zavisi od spratnosti, tako da ne postoji razlika u ceni stanova u zavisnosti od sprata na kome se nalazi. Mi imamo čak 27 različitih struktura stanova, kako bismo izašli u susret raznovrsnim kupcima. U našem naselju se useljavaju i mladi bračni parovi, i penzioneri, i povratnici iz inostranstva. Na veliki broj različitih zahteva odgovaramo bogatom ponudom – ističe Stanojević.

Svi stanari prema kupoprodajnom ugovoru se obavezuju na učestvovanje u troškovima održavanja higijene i bezbednosti, u zavisnosti od površine svog stana. Tako po metru kvadratnom treba izdvojiti 0,4 EUR na ime učešća. Sa druge strane, počev od naredne godine, skupštine stanara će imati pravo da same izaberu kompaniju čije će usluge koristiti.

Prema rečima Stanojevića, u toku je analiza potrebe za gradnjom vrtića, škole i doma za stare. Završetak mosta preko Ade Cigalnije bi trebao da reši saobraćajne probleme koje imaju građani Novog Beograda, zbog čega će ovo naselje postati interesantnije.

Sa druge strane, "Belville" se nalazi u neatraktivnom neposrednom okruženju otvorenog tržnog centra i divljeg naselja. Ovaj problem, koji utiče na tražnju stanova, kompanija "Blok 67 Associates" nije u stanju da samostalno rešava.

- Skupšine stanara su poslale nekoliko dopisa Upravi grada, ali do sada nije došlo do pomaka. Ipak, očekujemo da se ovaj problem reši u okviru gradnje prilaznih saobraćajnica prema mostu preko Ade Cigalnije, kao i uporedo sa izmeštanjem autobuske stanice na prostor otvorenog tržnog centra – rekao je Stanojević.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar