Pokvareni planovi za Delta siti?

Zemljište koje je zakupila kompanija MPC Propertis na Autokomandi nalazi se na prostoru koji je kompanija Delta planirala za izgradnju drugog Delta sitija.

Delta na tom prostoru već poseduje parcelu kupljenu privatizacijom preduzeća Autokomanda i u planu ima izgradnju šoping mola dvostruko veće površine u odnosu na onaj na Novom Beogradu, hotel i poslovne zgrade.

Da su tri parcele koje je u zakup dobio MPC propertis bile važne za Deltu govori i činjenica da je ta kompanija učestvovala na tenderu.

O tome svedoče i makete novog Delta sitija gde se može primetiti da bi se tržni centar i ostali sadržaji protezali i preko parcela koje će po svemu sudeći biti date u zakup MPC propertisu. Sada se postavlja pitanje u kojoj meri neuspeh na tenderu kvari planove Delte za izgradnju novog šoping mola.

Direktor sektora marketinga i PR u kompaniji MPC Propertis Danijela Jovanović nije mogla da kaže da li je MPC pobedom na tenderu za zakup zemljišta na Autokomandi pokvario planove Delte o izgradnji velikog šoping mola i pratećih sadržaja.

„Na parcelama na Autokomandi biće izgrađeni objekti A klase. Naši stručnjaci će u naredna dva meseca napraviti koncept tog projekta. MPC propertis je pobedio na tenderu u konkurenciji tri ponuđača, a jedan od ponuđača bila je i kompanija Delta Rilestejt”, kaže Jovanovićeva i dodaje da je MPC učestvovao na tenderu jer ima svoje razvojne projekte.

Kompanija MPC Propertis saopštila je juče da je prvoplasirani ponuđač na tenderu za zakup zemljišta na Autokomandi. U zakup na 99 godina dobiće tri parcele površine oko 30.000 metara kvadratnih. MPC planira da na toj lokaciji izgradi poslovno-komercijalne objekte ukupne površine oko 90.000 metara kvadratnih.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar