Počela izgradnja jeftinih stanova

Na prostoru bivše voždovačke kasarne "4. juli" u Beogradu počela je izgradnja jeftinih stanova, a do sada je zaključeno oko 100 ugovora o kupovini.

Na toj lokaciji je u toku prva faza radova na izgradnji prvih 953 stana, na parceli četiri i oni će biti završeni na proleće 2012, a svih 4.578 stanova u jesen iste godine.

"Počeli smo sa konkretnim izvođenjem radova na objektima, što podrazumeva široki iskop, pobijanje i izradu šipova, a nakon toga sledi izrada temeljne ploče", kažu u Građevinskoj direkciji Srbije.

Direkciji se prijavilo više od 12.000 zainteresovanih građana za kupovinu stanova na toj lokaciji i do sada je pozvano oko 1.000 građana da dođu na sastanak u Direkciju, pogledaju projekte, odaberu i rezervišu stan.

U GDS-u dodaju da su u toku i pregovori u vezi sa lokacijom za izgradnju jeftinih stanova na Novom Beogradu, u okviru istog državnog programa masovne stanogradnje i da će više informacija o tom projektu imati za oko mesec dana.

Više od 60 odsto građana je rezervisalo željeni stan, dok su se ostali izjasnili da su zainteresovani za narednu fazu gradnje.

Ukupno će biti izgrađeno 4.578 stanova, od čega 212 garsonjera, 960 jednosobnih stanova, 456 jednoiposobnih, 1.285 dvosobnih, 281dvoiposobnih, 1.094 trosobnih, 164 troiposobnih i 126 četvorosobnih stanova.

U prizemlju stambenih zgrada biće poslovni prostor sa 147 lokala, a u okviru stambeno-poslovnog kompleksa biće izgradjene dve škole, dva vrtića, dom zdravlja i tržni centar.

Maksimalna cena stambenog kvadrata iznosiće 1.290 evra sa PDV-om, a Vojsci Srbije će za ustupanje zemljišta pripasti 21 odsto izgrađenih stanova.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

3 komentara na “Počela izgradnja jeftinih stanova”

  1. Branko Jankovic says:

    Ja sam zainteresoan za jedan stan sve do 40- 45 kvadratni metara, molim vas posaljite mi hitno obavestenje, placam u gotovini eurima
    penzioner sam,
    Branko Jankovic

  2. Branko Jankovic says:

    Isto sam zainteresoan za stan od 30 do 40 kvadrata, odmah mogu u gotovini da uplatim!
    U stvari, ovo me vise interesuje nego od prehodnog 45 sto sam pisao ranije. Molim vas odgovorite mi na moj mejl sto brze
    penzioner Branko Jankovic

  3. predrag says:

    zainteresovan sam za stan do 30 m2

Ostavi komentar