“Pet dana do stana”

Agencije za nekretnine i banke organizuju investicionu konferenciju i akciju "Pet dana do stana" gde nude povoljnije uslove za kupovinu stana. U poslednje tri godine prodaja stanova stalno opada.

Već tri godine potražnja za stanovima se smanjuje, njihova cena u međuvremenu je pala za trećinu, a u nekim gradovima je prepolovljena. Akcijom "Pet dana do stana", Investiciona konferencija o nekretninama na beogradskom Sajmu, u ovom trenutku nudi najpovoljnije uslove za kupovinu stana.

Agencije su snizile proviziju, bankari kamatu, i vlasnici stanova su za narednih pet dana, agentima dostavili novu, nižu cenu.

"To su i novi i stari stanovi koji su već u prometu, imamo dosta potpisa sa ljudima koji su dali svoje nekretnine sa tri posto niže i sa vecim popustom" kaže Nenad Đorđević iz "Klaster nekretnina".

Sa svoje strane, agencije su se za početak odrekle jednog procenta zarade.

"Sada je dva posto, tu smo da razgovaramo da dogovaramo, verujte ako zapne za 0,5 odsto tu nece zapeti", kaže agent za nekretnine Viktor Horvat.

Tako stan od 50 kvadrata u Beogradu, koji košta 70.000 evra, kupujete za 67 OOO. Uz bankarsko smanjenje kamate, za stambeni kredit na 25 godina, ušteda je 50 evra mesečno po rati, što će zavisiti i od tromesečnog kretanja euribora sa kojim se usklađuje kamata.

"Odlučili smo da istupimo na tržište sa takvim kamatnim stopama da klijenti mogu da ostvare izuzetne uštede pri kupovini nepokrenosti", kaže bankar Boban Vinić.

Na otvaranju Sajma, samo prodavci, kupce, bar domaće, nismo sreli.

Cilj ove i budućih akcija jeste da podstaknu tražnju i uposle građevinsku industriju u kojoj je 40 odsto radnika ostalo bez posla.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar