Palić – potrebno 126 mil EUR za razvoj turističkih objekata

Na nekadašnjem vojnom kompleksu u Subotici, opština planira izgradnju industrijskog i tehnološkog parka čije bi infrastrukturno opremanje trebalo da bude završeno i spremno za prijem investitora do sredine 2008. godine. Kako je istakla Erika Kudlik, koordinator u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj SO Subotice, investitorima će prvobitno biti ponuđeno zemljište površine 21 ha, ali i niz olašica prilikom plaćanja opštinskih dažbina, koje u zavisnosti od veličine investicije i broja zaposlenih radnika, mogu biti niže i do 35%.

- U toku je otkup zemljišta od vojske. Na sajtu Zavoda za urbanizam predstavljeno je 19 lokacija pogodnih za grinfild i braunfild investicije, ali ima ih svakako više. Na svaki upit radimo pojedinačno istraživanje tržišta i svaki investitor ima veliku podršku i pomoć opštine prilikom rešavanja administrativnih pitanja ­ naglašava Erika Kudlik i dodaje da veliki investicioni potencijal ima i Palić.
Kako naglašava Kudlik, SO Subotica je izradila Master plan razvoja turizma, koji otvara razne mogućnosti za investitore. Oko 620 hektara zemljišta nudi se investitorima za gradnju wellness centara, golf terena, kongresnih hala, akva parka ukupne vrednosti oko 126 mil EUR.

- Iskreno se nadamo da će Palić blesnuti u svoj lepoti za nekih pet-šest godina. Ipak, to ne zavisi sve od nas, jer je planirano da se Palić izgradi nekom vrstom javno-privatnog partnerstva, tako da čekamo spremni potencijalne investitore ­ objasnila je Erika Kudlik.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar