Otvoren “Tuš” supermarket u Somboru

Slovenačko preduzeće "Tuš" u maju bi trebalo da otvori supermarket na uglu Bulevara vojvode Stepe i ulice Slobodana Jovanovića, a za je 16. april zakazano otvaranje u Somboru. Svi radovi na novosadskom supermarketu odavno su gotovi, a ovih dana kamioni hrvatske kompanije "Pevec" dovoze robu i rafovi se polako pune. Veličina objekta je 35 x 73 metra, a Slovenci su ovu lokaciju izabrali naknadno, pošto Komisija za planove nije prihvatila njihov predlog da hipermarket grade na Bulevaru Jovana Dučića, gde su u novembru 2005. godine kupili zemljište za izgradnju sportskog centra.

U beogradskom predstavništvu slovenačke kompanije nisu znali da nam kažu pojedinosti u vezi s otvaranjem hipermarketa, kao ni zašto još uvek nije počela izgradnja sportskog centra. Uputili su nas da pitanja pošaljemo u Sloveniju. Međutim, iz sedišta kompanije nije stigao nikakav odgovor, iako je novinar više puta pokušavao da stupi u kontakt s portparolom slovenačkog trgovačkog lanca marketa.

Inače, "Tuš" je zemljište na Bulevaru Jovana Dučića od 16.170 metara kvadratnih kupio na 90 godina, i to za više od 62 miliona dinara, a posebno je zanimljivo da je ovaj plac prodat tek iz trećeg pokušaja, jer na ranijim licitacijama nije bilo zainteresovanih investitora. Prema urbanističkom projektu, ova lokacija je predviđena za izgradnju sale za male sportove s višenamenskim klupskim i poslovnim prostorima, a, po ranijim najavama iz slovenačke kompanije, tu će se nalaziti bazen, velnes centar, kuglana, bilijar klub... i specijalizovane prodavnice sportske opreme. S obzirom na to da je delatnost slovenačke firme trgovina putem hipermarketa, jasno je zašto su prioritet dali nalaženju lokacije za hipermarket i njegovom otvaranju u odnosu na sportski centar.

U svakom slučaju, ukoliko "Tuš" do novembra ove godine ne počne s izgradnjom sportskog centra, Zavod za izgradnju grada, u skladu sa zakonom, zemljište će ponuditi drugom investitoru. Akt o prestanku zakupa donosi gradonačelnik na predlog UO ZIG-a, a "Tuš" ima pravo na povraćaj uplaćenog iznosa zakupnine umanjenog za 20 odsto na ime troškova postupka davanja zemljišta u zakup.

Direktor "Urbanizma" Aleksandar Jevtić nije znao da kaže zašto "Tuš" ne počinje izgradnju, dodajući da oni to najbolje znaju i da je plac predviđen za sportski centar. Takođe, direktor ZIG-a Igor Mirović ranije je potvrdio za "Građanski list" da će lokaciju sigurno ponuditi u zakup ako "Tuš" ne ispoštuje rok za početak gradnje i ujedno demantovao da grad kasni s izdavanjem dokumentacije za početak izgradnje.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Jedan komentar na “Otvoren “Tuš” supermarket u Somboru”

  1. zz says:

    Tus je veoma neposlovna kompanija

Ostavi komentar