Otvaranje šoping centra 31. marta

usce-vNajveći šoping centar na Balkanu, u koji je uloženo oko 150 miliona evra, biće otvoren na Ušću 31. marta. Novi tržni centar imaće 143 prodajna objekta, supermarket, restorane, multipleks bioskop, kuglanu i igraonice, a posetioci će moći da koriste i garažu sa 1.300 parking mesta.

Tržni centar „Ušće“ zauzima površinu od 130.000 kvadrata, od čega samo na maloprodajne objekte „otpada“ 50.000 kvadrata. Kompletan prostor već sad je iznajmljen, a čak trećina zakupaca će se po prvi put pojaviti na srpskom tržištu, kako piše Blic.

- Za prodajni prostor u ovom centru vladalo je veliko interesovanje, tako da su svi kapaciteti rentirani čak pre godinu dana. Drago mi je što vidim da su radovi pri kraju, posebno kad uzmem u obzir krizu u kojoj se našla i Srbija - kaže Robert Švajcer, izvršni direktor „MPC Propertisa“.

Pored eksluzivnih lokala, koji će biti smešteni na prva dva nivoa“, posetioci će imati na raspolaganju supermarket „Idea“, površine od 4.000 kvadrata. Na trećem nivou biće otvoreni restorani brze hrane i barovi, a po prvi put na tržištu pojaviće se i kompanija „Kolosej“ koja će u „Ušću“ otvoriti multipleks bioskop sa 11 filmskih sala.

- Odmah nakon završetka šoping centra, krenuće se u izradu studije izvodljivosti za kulu bliznakinju, ali radovi sigurno neće početi pre 2010. godine. U nju će biti uloženo oko 40 miliona evra - rekao je Švajcer.
Partner MPC-a u segmentu upravljanja šoping centrom je renomirana kompanija ECE, a u ovaj projekat investirala je još i kompanija „Meril linč“, kao i četiri banke - „Unikredit“, NBG, „Pireus“ i EFG, koje će u „Ušću“ imati svoje poslovnice.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar