Opština Inđija

Opština Inđija nalazi se u Sremu, južnom delu Vojvodine, 30 km jugoistočno od Novog Sada i 40 km severozapadno od Beograda. Sastoji se od 11 mesnih zajednica, a sedište opštine je grad Inđija.

Prema popisu stanovništva iz 2002. godine, opština Inđija ima 49.510 stanovnika i pokriva područje od 384 km².

Naseljena mesta

Sem grada Inđije, na teritoriji opštine se nalaze sledeća sela: Beška, Jarkovci, Krčedin, Ljukovo, Maradik, Novi Karlovci, Novi Slankamen, Slankamenački vinogradi, Stari Slankamen

Privreda

Privredne grane koje preovlađuju u opštini su poljoprivreda i prehrambena industrija, kao i trgovina i građevinarstvo. Tokom poslednjih godina u mestu Inđija, znatan je priliv stranih ulaganja (investicija). Postoje bogata nalazišta podzemnih termalnih i lekovitih voda. Tu je i poznata banja u Starom Slankamenu na obali Dunava. A postoje i izvrsmi uslovi za lovni i ribolovni turizam.

Turizam

Turistička ponuda opštine Inđija je veoma raznovrsna. Na teritoriji Inđije postoje dobri uslovi za lov na sitnu divljač. Priobalje Dunava i okolne šume su pogodne za lov na divlje patke, divlje guske, divlje svinje i srneću divljač, a brežuljkasti i ravničarski tereni su dobri za lov na fazane i divljeg zeca. Dunav (Beška, Krčedin, Stari Slankamen) i jezera kod Maradika i Jarkovaca pružaju dobre uslove za ribolov.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar