Odgovorniji agenti za nekretnine

Po Zakonu o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti kupci i prodavci nekretnina biće sigurniji i započeće proces uređenja tržišta, kaže za B92 Nebojša Nešovanović.

Tačno će se znati ko i pod kakvim uslovima može da bude posrednik u prometu nekretnina, a klijenti će znati šta sve mogu i treba da očekuju od agenta, rekao je on.

Srbija je poslednja zemlja u regionu koja još nije usvojila Zakon o prometu nekretnina. Sada se vodi javna rasprava, a zakon bi trebalo da bude usvojen do kraja ove godine.

"Agenti će morati da polože ispite, biće registrovani, imaće odgovornost, imaće i zakonsku odgovornost, što trenutno ne postoji. Agent će uraditi inicijalnu proveru papira, pokazati, savetovati advokata, radiće proveru dokumenata. Agent će morati da vam saopšti sve činjenice i biće dovoljno edukovan da vam kaže sve što bi vi morali da znate", objasnio je gostujući u vestima TV B92 Nešovanović iz konsultantske firme King Sturdž.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Jedan komentar na “Odgovorniji agenti za nekretnine”

  1. Ana says:

    Ahaha, najbolja izjava je da ce agenti savetovati advokate. O cemu vi to? A ko ce da edukuje prodavce i kupce koji bi uvek ako mogu da zaobidju agenciju. Ko ce da sankcionise prodavce koji kada treba da se posao finisira nece da prihvate kaparu ili odustanu od prodaje? Sta kada agent dodje da pogleda stan i shvati da je prodavac alkoholicar koji je nasilan?Alo! Toliko toga mora da se uzme u obzir za sve ucesnike u poslu da od ovog predloga zakona nema nista, ja vama da kazem!

Ostavi komentar