Novi stambeni i poslovni objekti u naselju Krnjača

Na prostoru levo i desno od Zrenjaninskog puta, na površini od oko čak 700 hektara planirana je izgradnja na desetine hiljada kvadrata individualnog i kolektivnog stambenog prostora. Ovo je omogućeno Odlukom o izradi plana detaljne regulacije naselja Krnjača u opštini Palilula koju su usvojili odbornici Skupštine grada na svojoj poslednjoj sednici.

­ Neophodno je da se ovaj veliki prostor, koji se naslanja na obalu Dunava kod pančebačkog mosta sredi, zbog toga što se nalazi na pravcu dva veoma važna saobraćajna koridora, Pančevačkom i Zrenjaninskom putu. Počeo je da se razvija van kontrole i suprotno načinu koji bi jedan ozbiljan grad mogao da toleriše. Zato smo se dogovorili sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda da investira u taj plan ­ kaže Đorđe Bobić, glavni gradski arhitekta.

Povod za izradu ovog plana je planirana namena infrastrukturnih rešenja i utvrđivanje mogućnosti racionalnijeg korišćenja građevinskog zemljišta imajući u vidu dugogodišnje probleme i nedovoljnu opremljenost ovog područja. Cilj plana je i sanacija bespravne gradnje, kao i stvaranje planske mogućnosti za izgradnju komercijalnih sadržaja.

­ Na ovom prostoru biće nekoliko bitnih sadržaja. Pored individualnog i kolektivnog stanovanja nići će i privredne zone, a plan obezbeđuje i mogućnost izgradnje saobraćajnica i infrastrukture ­ kaže Bobić.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar