Novi poslovni i stambeni objekti u Beogradu

Između Beogradske arene i Palate federacije u Novom Beogradu, u blokovima 25 i 26, biće izgrađeno oko 350.000 kvadrata poslovnog i stambenog prostora, najavio je danas glavni gradski arhitekta Djorđe Bobić.

Kako je prenela Informativna služba Skupštine grada, Bobić je izjavio da je taj plan posebno značajan i da predstavlja kapitalan posao za ceo Beograd.

Prema njegovom mišljenju, na taj način doći će do znatnog rasterećenja dosadašnjeg centra Novog Beograda, pošto će novoizgrađeni prostor podrazumevati sve kapitalne funkcije koje su primerene jednom centru.

Kao priprema za taj posao, urađen je anketni, idejni i urbanistički konkurs za ta dva bloka, na kojem je bilo oko 40 radova dok je prvonagrađeni rad koji je žiri izabrao ujedno i osnova za izradu samog programa gradnje.

"Na ovom prostoru predviđena je izgradnja oko 350.000 kvadrata poslovnog i stambenog prostora sa oko 1,8 hektara za zelene javne površine i trgove, planirano je i oko 6.000 mesta u podzemnim garažama. Taj prostor bi trebalo da bude, zapravo, 'siti' Novog Beograda, novi centar", precizirao je Bobić.

On je podsetio da je Novi Beograd u poslednjih nekoliko godina doživeo veliku ekspanziju i da je u toj opštini izgrađeno preko milion kvadrata stambenog i poslovnog prostora.

Predviđena izgradnja je omogućena Odlukom o izradi plana detaljne regulacije u blokovima 25 i 26, koju su odbornici Skupštine grada Beograda usvojili na svojoj poslednjoj sednici, podseća se u saopštenju.

Tanjug

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar