Novi Beograd najprivlačnija poslovna zona

Cena iznajmljivanja poslovnog prostora klase A iznosi od 15 do 17 evra po kvadratnom metru mesečno, dok rente u centru grada i centralnoj poslovnoj zoni iznose od 16 do 18 evra po kvadratu. Očekuje se da zakupnine ostanu uravnotežene i u narednom periodu, u zavisnosti od intenziteta tražnje i drugih tržišnih faktora

Proteklih nekoliko godina na tržištu nekretnina vladalo je veliko interesovanje za poslovni prostor od strane investitora. Posledice svetske finansijske krize su međutim, dovele do smanjena tražnje a time i do porasta raspoloživog prostora. Ipak u drugoj polovini godine zabeležen je porast tražnje od oko 30 posto u odnosu na početak godine, naročito za potrebe bankarskog sektora.

U poređenju sa zemljama regiona Srbija još uvek predstavlja malo tržište, iako je investicioni potencijal neosporan. Konkretno, u Beogradu postoji 450.000 kvadrata poslovnog prostora klase A i B, dok na primer u Sofiji i Budimpešti taj broj prelazi 1.000.000 odnosno 2.000.000 kvadrata. Tokom prethodne dve godine, tržištu Beograda je ponuđeno oko 150.000 metara kvadratnih a u toku 2010. prema trenutnim najavama biće još oko 100.000 novih kvadrata. Najviše poslovnog prostora i dalje je u Novom Beogradu, oko 80 odsto, dok se ostatak nalazi u centru grada. Cena iznajmljivanja poslovnog prostora klase A iznosi od 15 do 17 evra po kvadratnom metru mesečno, dok rente u centru grada i centralnoj poslovnoj zoni iznose od 16 do 18 evra po kvadratu. Očekuje se da cene ostanu uravnotežene i u narednom periodu, u zavisnosti od intenziteta tražnje i drugih tržišnih faktora.

Kraj protekle godine je doneo pozitivniji trend, u prilog čemu ide i činjenica da je poslovna zona Novog Beograda koja i dalje spada u najatraktivnije bogatija za još jedan poslovno-komercijalni kompleks Vest End. Novi biznis centar smešten je u bloku 60, u Tošinom bunaru, nadomak autoputa i centralnih novobeogradskih bulevara. Od aerodroma je udaljen 11, a od centra grada sedam i po kilometara. Vest End poslovni kompleks će se sastojati od dve nezavisne petospratne poslovne zgrade - Kule i Aneksa. Obe su vrlo upečatljivog i autentičnog arhitektonskog rešenja koje karakteriše prilagodljiv i kvalitetan otvoreni prostor koji je moguće iznajmiti odvojeno ili u celini. Ukupna površina kula je 12.500 kvadrata, sa podzemnim parking prostorom površine 1.500 kvadrata i obezbeđenim otvorenim parkingom kapaciteta 88 mesta.

Kombinacijom neobičnog koloritnog dizajna i staklene fasade postignut je neobičan kontrast savremenog dizajna i izgleda modernog poslovnog centra. Tome svakako doprinosi i zaobljena linija frontalnog dela zgrade sa maloprodajnim prostorom u prizemlju, planiranim za uslužne delatnosti koje će svakodnevno poslovno okruženje zaposlenih učiniti prijatnijim.

Zakupci, koji se odluče za proširenje ili premeštanje svog poslovanja u ovo moderno zdanje, će uživati u maksimalnoj prilagodljivosti prostorne organizacije, s obzirom da se svaki sprat može lako podeliti na zasebne celine u skladu sa zahtevima zakupaca i tipu njihovog poslovanja.

Ono što razlikuje standarde ove poslovne zgrade jeste da se zakupcima u startu nudi prostor sa spuštenim plafonima i podignutim antistatičkim podom, što znatno ubrzava preuređenje prostora po daljim zahtevima zakupaca.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar