Neprofitni stanovi i za Vojsku, Žandarmeriju i izbeglice

Konkurs za kupovinu socijalno neprofitnih stanova čija se izgradnja finansira iz gradskog budžeta, od sad će biti otvoren i za pripadnike Vojske i Žandarmerije. U novim kategorijama sugrađana koji na ovaj način mogu doći do krova nad glavom nalaze se i izbeglice, roditelji dece sa psihofizičkom ometenošću, a veći broj stanova namenjen je i mladim bračnim parovima.

Odbornici Skupštine grada na poslednjoj sednici usvojili su i odluku da se umesto planiranih 2.000 socijalno neprofitnih stanova izgradi 50 više. U odnosu na prethodne konkurse korigovano je i bodovanje. Još nije poznat tačan datum novog konkursa za kupovinu jeftinijih kvadrata, ali posle prolaska "kroz" Skupštinu moglo bi se očekivati da bude raspisan već u novembru.

Prema rečima Zvezdane Rajović iz Sekretarijata za imovinsko-pravne poslove, drugačija preraspodela stanova predviđena je zato što postoje "ranjive" kategorije stanovništva, koje ne mogu na drugačiji način da reše svoje stambeno pitanje.

"Najznačajnije uvećanje je predviđeno za mlade bračne parove, koji će imati na raspalaganju 330 stanova, umesto dosadašnjih 45, dok će ratni vojni invalidi, umesto 25 imati na raspalaganju 60 stanova", kaže Zvezdana Rajović i dodaje da će "takođe, roditelji, usvojioci i staratelji lica sa psihofizičkom ometenošću moći da konkurišu za 10 stanova umesto predviđenih pet".

Na konkurs za kupovinu prvih 1.000 socijalno neprofitnih stanova koje je grad zidao u naselju "Dr Ivan Ribar" i blokovima 61 i 63 na Novom Beogradu prjavilo se 7.200 sugrađana. Veliko interesovanje je rezultat ne samo povoljnije cene, već i pristupačnijih kredita. Ovi stanovi prodavani su sa rokom otplate od 20 godina, uz učešće od 20 odsto i godišnjom kamatom od 0,5 odsto.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Jedan komentar na “Neprofitni stanovi i za Vojsku, Žandarmeriju i izbeglice”

  1. danijela says:

    zbog cega samo 10 stanova za decu ometenu u razvoju.Ako je na proslom konkursu samo tridesetak porodica ispunilo vase zahteve zasto tu kvotu ovoga puta ne povecate na realnost a ne da i dalje pravite bedu od njih,dovoljno je sto to vec otplacuju iako i sami znate sta je vasa obaveza u tim slucajevima a sta im dodeljujete tj.dajete – NISTA .

Ostavi komentar